• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αναζητώντας λύσεις!
Rossi και Ducati έτοιμοι για το Qatar
Νέα 09/03/2017 - 10:47

Αν κανείς έβγαζε συμπεράσματα μόνο από τα πρώτα δυο τεστ της χρονιάς, τότε ομολογουμένως θα έλεγε ότι ο Τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα σε Marquez και Vinales.

 

Η Honda - με την αλλαγή στον big bang κινητήρα και τις λύσεις στα ηλεκτρονικά - είναι μια πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα από την εικόνα που παρουσίαζε πέρυσι τέτοιο καιρό.

 

Και δεν είναι μόνο ο Marc που ξεχωρίζει, αλλά και ο Pedrosa με τον Crutchlow είναι ικανοποιημένοι, έστω κι αν ο τελευταίος συνεχίζει τα παράπονα.

 

Αλλά και η Yamaha έχει καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε σε όλο το δεύτερο μισό του περσινού Πρωταθλήματος, να σημειώσει δηλαδή πρόοδο με την Μ1.

 

Αυτή είναι μια πρώτη προσέγγιση, ωστόσο - όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές - τα τεστ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενδείξεις.

 

Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και οι κόκκινοι της Ducati δεν θα αναλάβουν έτσι απλά το ρόλο του κομπάρσου στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ο Vale δεν ήταν τόσο μακριά από τους δυο Ισπανούς στην Μαλαισία, ωστόσο στην Αυστραλία είχε πτώση στη λίστα με τους χρόνους.

 

Ένας συνδυασμός λανθασμένης κατεύθυνσης και κούρασης, δεν επέτρεψαν στον Ιταλό - που ούτως ή άλλως στα τεστ δεν δείχνει το καλό του πρόσωπο - να ξεχωρίσει.

 

Ο έμπειρος Ιταλός άσος ξέρει καλά ότι κανείς δεν κερδίζει Τίτλους με το να παίρνει πρώτες θέσεις στα χειμερινά τεστ.

 

Στην Ducati η απουσία των «φτερών» τους στοίχισε πολύ. Ήταν το μόνο σίγουρο, μιας και αυτοί είχαν επενδύσει περισσότερο απ’ όλους σ’ αυτά τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

 

Υπάρχουν φυσικά λύσεις για την κατάργηση των «φτερών» και είναι μόνο θέμα χρόνου για να δούμε και αυτή των κόκκινων. Κάτι που δυστυχώς δεν θα γίνει στο Qatar.

 

Στο τεστ του Qatar ο Rossi και οι κόκκινοι θα βρεθούν σε μια πίστα που τα πηγαίνουν πολύ καλά και αυτό θα τους βοηθήσει ν’ αλλάξουν την εικόνα από τα προηγούμενα τεστ.

 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Vale έχει μια νίκη και δυο δεύτερες θέσεις στην έρημο, ενώ ο Dovizioso είναι δεύτερος εκεί τα τελευταία δυο χρόνια.

 

Έτσι δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε πίστα, αλλά για ένα μέρος που ο Rossi και οι κόκκινοι μπορούν να βρουν λύσεις και να ξεκινήσουν με το δεξί τη χρονιά.

 

Από την άλλη βέβαια, μια ενδεχόμενη επιτυχία σε μια «φιλική» πίστα θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα γι’ αυτούς.

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στη δράση για Rabat

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez Test Ημ. 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα