• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Ώρα Ταϋλάνδης!
Ο επόμενος Γύρος αυτό το Σ/Κ
Νέα 08/03/2017 - 13:34

Με διάλειμμα ενός Σ/Κ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul επιστρέφει στη δράση και στις πίστες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία στην Ταϋλάνδη.

      

Η όρεξή μας άνοιξε μετά τους πρώτους δυο δυνατούς αγώνες στο Phillip Island και περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και στην πίστα Chang.

 

Αν η θερμοκρασία ασφάλτου στην άσφαλτο του Phillip Island έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους αναβάτες, τότε θα πρέπει να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν στην Ταϋλάνδη!

 

Ο επόμενος Γύρος αναμένεται να είναι ο πιο ζεστός όλου του ’17, μιας και δεν αποκλείεται η θερμοκρασία στον αέρα να ξεπεράσει και τους 40ο C.

 

O Rea δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά τη νίκη και στην Ταϋλάνδη με μια ανάλογη εμφάνιση όπως το 2015 που είχε κάνει το διπλό εκεί.

 

Πάντως η πίστα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της Kawasaki, κι αυτό το αποδεικνύει η επικράτηση των πράσινων μοτοσυκλετών και πέρυσι, όταν Rea και Sykes πήραν από μια νίκη.

 

Φυσικά ο Davies μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν θα μείνει. Θα προσπαθήσει να κάνει δυνατούς αγώνες χωρίς υπερβολικά ρίσκα, μια τακτική που ακολούθησε και στην Αυστραλία.

 

Απέχει μόλις δέκα βαθμούς από τον Rea και η Ταϋλάνδη είναι το μόνο «εμπόδιο» μέχρι να ξεκινήσουν οι Ευρωπαϊκοί Γύροι και πάρει ακόμα περισσότερο τα πάνω του.

 

Βέβαια θα ήταν λάθος να υποτιμήσει κανείς τον Melandri.

 

Ο Ιταλός ήταν αυτός που έσπασε την κυριαρχία των τριών μεγάλων πρωταγωνιστών του Πρωταθλήματος στην Αυστραλία, κατακτώντας το βάθρο στο 2ο αγώνα της Αυστραλίας.

 

Ο Marco δεν γνωρίζει καθόλου τη συγκεκριμένη πίστα, μιας και αυτή προστέθηκε στο Ημερολόγιο το ’15. Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη στο να τη μάθει κανείς.

 

Φυσικά στη μάχη για τους 25β θα είναι και ο Sykes, ο οποίος ήταν αυτός που «πλήρωσε» περισσότερο από τους Rea/Davies τις αλλαγές στο σχηματισμό εκκίνησης του 2ου αγώνα.

 

Πέρα από τους παραπάνω, υπάρχουν κι εκείνοι που μπορούν να ονειρεύονται ένα βάθρο, όπως ο Alex Lowes που θέλει να πάρει το πρώτο του με την Yamaha.

 

Ο Βρετανός έφτασε κοντά και στους δυο αγώνες στην Αυστραλία, με την R1 να έχει δείξει σημαντικά βήματα προόδου και τον ίδιο να έχει δουλέψει πολύ σε ρυθμό αγώνα.

 

Καλή παρουσία είχαν και οι Xavi Fores / Leon Camier στο Phillip Island και θα εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος για να φέρουν την Ducati / MV Agusta στο βάθρο.

 

Στο στρατόπεδο της Honda δεν μπορούν να ελπίζουν για πολλά. Αυτό φάνηκε από τον πρώτο Γύρο, αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι στη συνέχεια θα πάρουν κάπως καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ο κινητήρας είναι το βασικό τους πρόβλημα. Δεν πείθει και κυριολεκτικά οι Hayden και Bradl σκέφτονται από τώρα τη νέα σεζόν όταν θα αναβαθμιστεί εκεί η Fireblade.

 

Καλύτερη παρουσία περιμένουμε από το δίδυμο της Aprilia, καθώς οι Laverty και Savadori δεν ήταν όσο ψηλά στην κατάταξη θα περίμενε κανείς.

 

Στην BMW προτιμούν τα μικρά βήματα και ο Jordi Torres σκέφτεται μόνο τη δεκάδα. Οτιδήποτε πάνω από αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Επόμενο άρθρο »

Davies: Δεν είναι πρόβλημα η Chang

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Το τελευταίο τεστ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα