• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Το τελευταίο τεστ
Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση!
Νέα 08/03/2017 - 10:46

Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει στην πίστα Losail του Qatar το τρίτο και τελευταίο τεστ των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

 

Ο πρώτος αγώνας για το 2017 θα διεξαχθεί στην ίδια ακριβώς πίστα και αυτό δείχνει πόσο σημαντικό θα είναι το τελευταίο αυτό τεστ για όλους.

 

Αυτός που πήρε την πρώτη θέση σε όλες τις δοκιμές μέχρι τώρα, από την Valencia πέρυσι μέχρι την Αυστραλία φέτος, δεν είναι άλλος από τον Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός βρίσκεται στο σωστό δρόμο και θα χρησιμοποιήσει το τεστ για να ρυθμίσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες στη μοτοσυκλέτα του.

 

Για τον Valentino Rossi τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως θα ήθελε, με την κούραση να έχει παίξει έναν σημαντικό ρόλο στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

 

Ωστόσο ο Ιταλός άσος ποτέ δεν έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο στις δοκιμές, μιας και είναι αναβάτης που αναδεικνύεται περισσότερο στους αγώνες.

 

Στο Qatar είναι βέβαιο ότι τον περιμένει πολλή δουλειά, αναλύοντας όλα τα δεδομένα που έχει από Μαλαισία και Αυστραλία.

 

Το δεύτερο μεγάλο όνομα στις χειμερινές δοκιμές, είναι αναμφίβολα ο Marc Marquez.

 

Ο Ισπανός έριξε κυρίως το βάρος του στο ρυθμό αγώνα στις δοκιμές, με εξαιρετικά αποτελέσματα είναι η αλήθεια.

 

Στο HRC προχωρούν βάσει σχεδίου με το νέο κινητήρα τους, τον οποίο δοκίμασαν και σε πρόσφατο τεστ που έκαναν στην Jerez.

 

Παρά τα προβλήματα που διατείνεται ο Marquez ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι αυτός που διατηρεί το πάνω χέρι από πλευράς ρυθμού.

 

Αλλά γενικότερα και η Honda δείχνει δυνατή, με καλές εμφανίσεις στο τελευταίο τεστ της Αυστραλίας τόσο από τον Dani Pedrosa, όσο και από τον Cal Crutchlow.

 

Στην Ducati ο Andrea Dovizioso θα συνεχίσει την εξέλιξη της GP17, ενώ ο Jorge Lorenzo θα συνεχίσει την εξοικείωσή του με τη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

Η Ducati δεν μας έχει δείξει το νέο της φέρινγκ και μάλλον δεν θα το κάνει ούτε στο Qatar, αν και ενδιαφέρον έχουν οι αλλαγές στην ουρά της μοτοσυκλέτας.

 

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της Suzuki Ecstar με τους δυο νέους αναβάτες της, τον Andrea Iannone και τον Alex Rins.

 

Μπορεί ο πρώτος να ήταν αρκετά πίσω στη λίστα με τους χρόνους, ωστόσο είχε καλό ρυθμό αγώνα, ενώ ο Rins εντυπωσίασε με τη θέση στη δεκάδα που πήρε.

 

Χαρούμενος με την αναβαθμισμένη RS-GP της Aprilia είναι και ο Aleix Espargaro, ενώ για τον Sam Lowes η περίοδος μαθητείας του συνεχίζεται στην έρημο του Qatar.

 

Ο ταχύτερος νεοφερμένος της μεγάλης κατηγορίας στο τεστ της Αυστραλίας ήταν ο Jonas Folger που κατάφερε να φτάσει ως την 4η θέση.

 

Ο Γερμανός είχε και καλό ρυθμό, ενώ σ’ αυτό το κομμάτι έριξε το βάρος ο Johann Zarco που ήταν εντυπωσιακά σταθερός στο 1:30.

 

Στην KTM τα εξαρτήματα και οι ρυθμίσεις που είχαν να δοκιμάσουν σε Μαλαισία και Αυστραλία ήταν τόσα πολλά, που κυριολεκτικά δεν τα πρόλαβαν όλα!

 

Η RC16 με το πλαίσιο της ομάδας παραμένει πολύ ατίθαση και όλοι περιμένουν τον αναβαθμισμένο κινητήρα στο Qatar για να λύσει μέρος των προβλημάτων.

 

Η σκληρή δουλειά τους απέδωσε και τόσο ο Pol Espargaro, όσο και ο Bradley Smith, κατάφεραν να «πέσουν» στο 1:29 στο Phillip Island.

 

Το τελευταίο επίσημο τεστ πριν την έναρξη της νέας σεζόν θα ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί στις 12 του μήνα. 

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Ώρα Ταϋλάνδης!

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Φτάσαμε στο 80%

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα