• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Πρώτα η δεκάδα
Και μετά στόχος η εξάδα!
Νέα 05/03/2017 - 13:16

Ο Νοέμβρης που μας πέρασε ήταν ένας σημαντικός μήνας για τον Aleix Espargaro, ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά τη νέα του μοτοσυκλέτα στην Valencia.

 

Από την πρώτη στιγμή είχε αμφιβολίες στο μυαλό του. Άλλωστε προερχόταν από μια μοτοσυκλέτα, την Suzuki, που είχε αποδείξει ότι μπορούσε να κυνηγήσει νίκες.

 

«Φοβόμουν», παραδέχτηκε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της χτεσινής παρουσίασης της Aprilia στην Ιταλία, ο Aleix Espargaro.

 

«Κι αυτό επειδή τόσο ο Bautista, όσο και ο Bradl, έλεγαν ότι η μοτοσυκλέτα δεν στρίβει και ότι ο κινητήρας δεν ήταν δυνατός. Με λίγα λόγια, ανησυχούσα».

 

«Όμως βρήκα μια εύκολη μοτοσυκλέτα που μου άρεσε από τον πρώτο γύρο. Δεν είναι τόσο ευκίνητη, όσο η Suzuki, ωστόσο είναι πιο σταθερή».

 

«Σε γενικές γραμμές ταιριάζει καλύτερα στο στυλ μου. Θέλει δύναμη για να την οδηγήσεις, αλλά δεν με πειράζει διότι αυτό το αποδέχεσαι για να έχεις σταθερότητα».

 

«Στα θετικά της, όπως είπα, είναι η σταθερότητα στα φρένα. Στα αρνητικά είναι η δύναμη του κινητήρα και η έξοδος από τις στροφές. Θέλουμε πολλή δουλειά εκεί».

 

Οι προσδοκίες όλων βαραίνουν τους ώμους του Aleix Espargaro, ο οποίος - λόγω εμπειρίας - θα έχει τον πρώτο λόγο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

 

«Δεν έχω έρθει στην ομάδα για να κάνω μερικούς γύρους με τη μοτοσυκλέτα. Μιλάμε για έναν κατασκευαστή που έχει κερδίσει 54 Παγκόσμιους Τίτλους».

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η πίεση υπάρχει και θα υπάρχει, ενώ νοιώθω και την ευθύνη που έχω. Είναι όμως κάτι το φυσιολογικό».

 

Το γεγονός ότι αυτός θα είναι η αιχμή του δόρατος στην εξέλιξη, μιας και ο Lowes είναι νεοφερμένος στο Πρωτάθλημα, προσθέτει στον Ισπανό ένα επιπλέον βάρος;

 

«Όχι, άλλωστε εν μέρει διάλεξα την Aprilia επειδή ακριβώς μου πρόσφερε αυτή την ευκαιρία».

 

«Μ’ αρέσει να βελτιώνω μια μοτοσυκλέτα και στο παρελθόν το έκανα με επιτυχία, πρώτα με την ART και μετά στην Forward. Και στην Suzuki συνέβαινε το ίδιο, όταν ο Vinales ήταν rookie».

 

Πως είναι η Aprilia χωρίς τα φτεράκια; «Στην Valencia την δοκίμασα με φτεράκια και χωρίς, αλλά δεν είδα καμμία μεγάλη διαφορά».

 

Στην Αυστραλία δοκίμασε και το νέο φέρινγκ του κατασκευαστή. «Είχα καλή αίσθηση, αλλά πρέπει να δούμε που θα μας βοηθήσει και που όχι».

 

Οι στόχοι που έχει βάλει για τον εαυτό του είναι «...να είμαι κατ’ αρχήν μέσα στη δεκάδα και μετά να προσπαθήσω να είμαι στους έξι καλύτερους σε όλη τη σεζόν».

 

«Για την ώρα οι πιο γρήγορες μοτοσυκλέτες είναι η Honda και η Yamaha και οι δυο πιο γρήγοροι οδηγοί είναι ο Marquez και ο Vinales. Είναι λογικό να είναι τα σημεία αναφοράς».

 

«Ο Vinales δεν με εξέπληξε καθόλου. Τον είδα να ανδρώνεται στο MotoGP και ξέρω πως οδηγεί. Είμαστε ακόμα φίλοι».

Επόμενο άρθρο »

Βόλτες στο Isle of Man Μέρος 2ο

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia: Με καινούργια χρώματα το ‘17

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα