• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Λίγο πριν την εκκίνηση!
Το τελευταίο τεστ διεξάγεται σήμερα κι αύριο
Νέα 20/02/2017 - 10:21

Στο τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουμε ποιός, ή ποιοί θα είναι οι νικητές του πρώτου Γύρου των SBK-Motul στο Phillip Island!

 

Πριν απ’ αυτό όμως, οι αναβάτες του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν ένα διήμερο τεστ στην πίστα της Αυστραλίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο.

 

Το Πρωτάθλημα των SBK-Motul θα ξεκινήσει - και φέτος - με ένα ξεκάθαρο φαβορί, τον Jonathan Rea που θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο Τίτλο του.

 

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον Ιρλανδό, ο οποίος θα έχει δυνατό ανταγωνισμό να υπερκεράσει.

 

Βασικός του αντίπαλος είναι ο Chaz Davies, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του από το τέλος της σεζόν 2016. Η Ducati θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και ο Davies συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες της για δόξα.

 

Φυσικά τεράστιος θα είναι και ο ανταγωνισμός από την άλλη πλευρά του γκαράζ της Kawasaki, με τον Tom Sykes να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να αλλάξει το στυλ του για να είναι έτοιμος για την αρχή της σεζόν.

 

Οι βλέψεις για Τίτλο στο γκαράζ της Ducati δεν εξαντλούνται στον Davies, καθώς τον ίδιο στόχο έχει και ο Marco Melandri, ο οποίος επιστρέφει στα SBK μετά από απουσία πάνω από ένα χρόνο.

 

Δεν είναι άτοπο να συγκαταλέγεται ο Melandri στα αουτσάιντερ για τον Τίτλο, με την πρόοδό του να είναι αξιοσημείωτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο μόνο μέσα στους αγώνες θα φανεί η δυναμική του.

 

Έχοντας την πολύτιμη εμπειρία της παρουσίας του στο MotoGP, ο Eugene Laverty επιστρέφει στα SBK και θα είναι μέγα λάθος για τον οποιονδήποτε να υποτιμήσει τον έμπειρο Ιρλανδό.

 

Από την άλλη, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος μπορεί να είναι ο Lorenzo Savadori, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του στα τεστ σε Ισπανία και Πορτογαλία.

 

Εκεί βρέθηκε λίγο πίσω από τους πρωτοπόρους κι έχοντας πάρει πολύτιμα μαθήματα από την παρθενική του σεζόν πέρυσι, δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

 

Στην Αυστραλία θα δούμε και τη νέα Fireblade SP2 και την κατάσταση στην οποία θα είναι η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα των Nicky Hayden και του νεοφερμένου στο Πρωτάθλημα, Stefan Bradl.

 

Η νέα μοτοσυκλέτα δεν είναι παρά μόνο λίγες ημέρες στα χέρια της ομάδας και οι πρώτοι Γύροι θα μας δείξουν το βαθμό ετοιμότητάς της απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Καλύτερη απόδοση από την περσινή σεζόν θέλουν στο γκαράζ της Yamaha,  που κράτησε στις τάξεις της τον Alex Lowes κι έφερε τον Michael Van der Mark από την Honda.

 

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις σημαντικές αλλαγές που θα έχουμε φέτος, με την Superpole να διαμορφώνει τις τρεις σειρές του σχηματισμού εκκίνησης μόνο στον πρώτο αγώνα!

 

Για τον δεύτερο αγώνα, αυτόν που θα γίνεται μεσημέρι της Κυριακής, οι εννέα πρώτοι του πρώτου αγώνα θα συμπληρώσουν τις πρώτες τρεις σειρές του σχηματισμού εκκίνησης.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Οι βασικοί μου αντίπαλοι;

« Προηγούμενο άρθρο

Η Superfast Ferries & η Anek lines χορηγοί του Γιάννη Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα