• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θέλει «κατανόηση» ο Marquez!
Ηλεκτρονικά και κινητήρας δεν συνεργάζονται
Νέα 15/02/2017 - 12:49

Η πρόοδος που έχουν κάνει στο HRC και στην ομάδα του Marquez συγκεκριμένα, φάνηκε σήμερα στο Phillip Island.

 

Εκεί, την πρώτη ημέρα των δοκιμών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε - για πρώτη φορά το 2017 - να γράψει το όνομά του στην πρώτη θέση της λίστας με τους χρόνους.

 

«Χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να προσαρμόσουμε όλα τα ηλεκτρονικά στον νέο κινητήρα (σ.σ. τον τύπου big-bang) και χάσαμε χρόνο το πρωί».

 

«Ακόμα και σ’ αυτό το σημείο όμως, θεωρώ ότι χάνουμε κάτι. Είναι σαν τα ηλεκτρονικά να είναι από τη μια πλευρά και ο κινητήρας από την άλλη. Δεν συνεργάζονται».

 

«Βέβαια σ’ αυτή την πίστα δεν υφίσταται το αδύναμο σημείο μας, που είναι η επιτάχυνση. Θέλουμε όμως ακόμα δουλειά σε κάποιους τομείς».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν είναι ο νέος κινητήρας επιθετικός, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οδηγεί σαν να έχει τον προηγούμενο κινητήρα στη διάθεσή του.

 

«Ο κινητήρας, η δύναμη, όλα είναι ομαλά. Με τα ηλεκτρονικά όμως είναι που δεν νοιώθω άνετα. Ίσως επειδή χρησιμοποιούσαμε έναν τύπο κινητήρα για πολλά χρόνια».

 

«Έτσι είχα μάθει να οδηγώ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τώρα πρέπει να τον αλλάξω λίγο, αν και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο».

 

«Περισσότερο ίσως από την αλλαγή του οδηγικού στυλ, είναι η κατανόηση της ίδιας της μοτοσυκλέτας. Θέλει υπομονή».

 

«Το καλό είναι ότι έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε όλες τις στροφές, διότι αν είχαμε σε κάθε στροφή και άλλο θέμα, αυτό θα μας μπέρδευε».

 

«Έτσι πρέπει να κάνουμε υπομονή, διότι πολλά είναι καινούργια και χρειάζονται χρόνο. Το σημαντικό είναι να φτάσουμε 100% έτοιμοι στο Qatar».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σημείο αναφοράς ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

PI Test Ημ. 1: Tελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα