• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Το πραγματικό τεστ;
Αυτό θα είναι στο Phillip Island!
Νέα 09/02/2017 - 11:14

Σύμφωνα με τον Andrea Dovizioso, η κατάργηση των φτερών έχει κι ένα πλεονέκτημα για την Ducati, καθώς πλέον η GP17 στρίβει καλύτερα!

 

Η ομάδα των κόκκινων, ήδη με την GP15, είχαν καταφέρει να εξαλείψουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της υποστροφής.

 

Ωστόσο με την έλευση της νέας μονομάρκας ελαστικών και σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη εξέλιξη των «φτερών», το πρόβλημα έκανε εκ νέου την εμφάνισή του.

 

Φέτος όμως, η κόκκινη μοτοσυκλέτα χωρίς τα φτεράκια, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στο συγκεκριμένο θέμα.

 

«Θεωρώ ότι στρίβουμε καλύτερα τώρα, μιας και δεν υπάρχουν τα φτεράκια. Ωστόσο δεν είμαστε ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους», δήλωνε ο Dovi.

 

Σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ιταλός άσος εμφανίζεται συγκρατημένος μιας και θέλει να δει αν η βελτίωση αυτή θα υφίσταται και με την τελική μορφή της GP17.

 

Ακόμα δεν έχουμε δει από τους κόκκινους ένα νέο φέρινγκ, όπως έκανε η Yamaha στην Sepang ή όπως γνωρίζουμε ότι πάνω σε μια τέτοια λύση δουλεύει η Aprilia.

 

«Όλοι προσπαθούν να εξελίξουν την αεροδυναμική. Όλοι θ’ αλλάξουν κάτι, δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος της σεζόν».

 

«Τίποτα όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί για κανέναν. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ξεκάθαρη ιδέα για το ποια είναι η σωστή λύση», προσθέτει ο Dovi.

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Casey Stoner, ο οποίος την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία, είχε βάλει πίσω του όλους τους αναβάτες του MotoGP!

 

«Δεν περίμενα να είναι τόσο ανταγωνιστικός και είμαι πολύ χαρούμενος μ’ αυτό. Από την πλευρά μου μπόρεσα κι έπαιζα με τη μοτοσυκλέτα, κάτι που δεν συνέβαινε πέρυσι και γι’ αυτό είμαι πραγματικά χαρούμενος».

 

«Για να παλέψουμε για νίκες πρέπει να βελτιωθούμε στις στροφές, αλλά είμαστε αρκετά κοντά. Ο ρυθμός μας με φθαρμένα ελαστικά είναι πολύ καλός».

 

«Το επόμενο τεστ στο Phillip Island θα είναι πολύ σημαντικό για μένα, διότι είναι μια διαφορετική πίστα».

 

«Πάντα με δυσκόλευε κι έτσι το να είμαι γρήγορος εκεί, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό».

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Όλοι στο ίδιο επίπεδο!

« Προηγούμενο άρθρο

O Van der Mark έχει χάρισμα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα