• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2017
Ομάδες και Αναβάτες
Νέα 08/02/2017 - 16:17

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς έχει ξεκινήσει, αν και έχουμε να περιμένουμε ακόμα δυο σημαντικά τεστ σε Αυστραλία και Qatar. Οι 12 οδηγοί που φωτογραφήθηκαν μαζί, είναι αυτοί που είναι νεοφερμένοι (Rookies) ή άλλαξαν ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Οι μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων χρόνων δηλαδή! 

 

Μέχρι το ξεκίνημα όμως, υπάρχει ένα μικρό διάστημα ηρεμίας που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε αναλυτικά τις ομάδες και τους αναβάτες του MotoGP για το 2017.

Repsol Honda

 

Το δίδυμο της ομάδας δεν άλλαξε για το 2017 και οι Ιάπωνες θα στοχεύσουν σε έναν ακόμα Τίτλο με αιχμή του δόρατος τον Marc Marquez και δίπλα του τον πολύπειρο Dani Pedrosa.

Movistar Yamaha

 

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi, υποδέχεται στην ομάδα των μπλε τον Maverick Vinales, ο οποίος έχει ένα και μόνο στόχο στο μυαλό του: την κατάκτηση του Τίτλου. Αυτός είναι ο στόχος και για τον Valentino, ο οποίος επί τρεις συνεχόμενες σεζόν τερματίζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ducati

 

Μετά από εννέα χρόνια ντυμένος στα μπλε, ο Jorge Lorenzo αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να ντυθεί στα κόκκινα της Ducati. Ο Jorge και το τι θα μπορέσει να κάνει με την καινούργια του μοτοσυκλέτα, είναι από τα αγαπημένα θέματα συζητήσεων. Μαζί του ο Andrea Dovizioso, που είχε καταπληκτική παρουσία στην Sepang. Τι περισσότερο από τις δυο νίκες το 2016, θα καταφέρει η GP17 φέτος;

Suzuki Ecstar

 

Όλα άλλαξαν στο γκαράζ της Suzuki, καθώς η ομάδα υποδέχτηκε δυο καινούργια ονόματα στις τάξεις της. Αιχμή του δόρατος για τη νέα σεζόν θα αποτελέσει ο Andrea Iannone, ένας αναβάτης που μπορεί να κάνει ζημιές. Μαζί του ο Alex Rins, για τον οποίο στην Suzuki ελπίζουν ότι θα τους βγει ένας νέος «Vinales».

Aprilia Team Gresini

 

Νέα είναι τα πρόσωπα και στο γκαράζ της Aprilia, η οποία έκανε σημαντικά βήματα προόδου με την ολοκαίνουργια RS-GP που παρουσίασαν στις αρχές του 2016. Τώρα ελπίζουν οι Aleix Espargaro (κυρίως) και Sam Lowes να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα, που υστερεί πάντως ακόμα σε ιπποδύναμη.

Red Bull KTM

 

Η KTM κάνει την πρώτη της παρουσία, ως εργοστασιακή ομάδα, στη μεγάλη κατηγορία και τα όνειρα του εργοστασίου για μια πρώτη αξιοπρεπή σεζόν, θέλουν να πραγματοποιήσουν οι Pol Espargaro και Bradley Smith. Πρώτα όμως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις για τον πολύ επιθετικό χαρακτήρα της RC16...

LCR Honda

 

Ο Lucio Cecchinello δεν θα μπορούσε να φανταστεί άλλον αναβάτη στη θέση του Cal Crutchlow. Έτσι κράτησε τον Βρετανό μαζί του και το 2017, όπου ελπίζει - αν δεν καταφέρει νέες νίκες - τουλάχιστον να μπορέσει και πάλι να δει τον αναβάτη του πάνω στο βάθρο.

Estrella Galicia Marc VDS

 

Ο περσινός νικητής στο Assen της Ολλανδίας, Jack Miller και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 (2014) Tito Rabat, είναι το δίδυμο της πιο εύρωστης οικονομικά δορυφορικής ομάδας του paddock.

Monster Yamaha Tech3

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 τα δυο προηγούμενα χρόνια, Johann Zarco, μαζί με τον επίσης νεοφερμένο στην κατηγορία Jonas Folger, είναι τα νέα ονόματα στο γκαράζ της ομάδας του Herve Poncharal. Οι δυο τους έδειξαν γρήγορη προσαρμοστικότητα στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας και περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα τεστ για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Reale Esponsorama Racing

 

Ξεχνάμε την Avintia Racing! Αυτό είναι το νέο όνομα της ομάδας, που κρατά στις τάξεις της τους Hector Barbera και Loris Baz, οι οποίοι έκαναν μερικές πολύ καλές εμφανίσεις την περασμένη σεζόν. Φέτος, με την GP16 και την GP15 αντίστοιχα, οι δυο αναβάτες θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στο Πρωτάθλημα.

Octo Pramac Racing

 

Κι εδώ τα πρόσωπα παραμένουν τα ίδια. Μετά τον περσινό εμφύλιο για τους τελευταίους οχτώ αγώνες της χρονιάς, ήταν ο Danilo Petrucci αυτός που κέρδισε το έπαθλο: την GP17. Ο Redding μένει με την - σαφώς πιο έτοιμη στην αρχή - GP16 και οι δυο τους στόχο έχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο νέο Πρωτάθλημα.

Pull&Bear Aspar

 

Ο εντυπωσιακός στο πρόσφατο τεστ της Μαλαισίας, Alvaro Bautista, επιστρέφει στην ομάδα του Aspar και μαζί του θα έχει τον Karel Abraham που επιστρέφει στο MotoGP μετά από ένα χρόνο παρουσίας στα SBK-Motul.

Επόμενο άρθρο »

Lowes: Θέλω να μου αξίζει το MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Αποκαλυπτήρια για την Aruba.it Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα