• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test Ημ. 3: Οι τελικοί χρόνοι!
Οι δέκα πρώτοι με διαφορά στα 4 δέκατα, 1ος ο Vinales
Νέα 01/02/2017 - 13:24

Το πρώτο τεστ του 2017 έλαβε τέλος πριν από μερικά λεπτά, με τον καιρό να μην επηρεάζει το έργο των αναβατών και των ομάδων ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

 

Ο κάθε αναβάτης έκανε το δικό του πρόγραμμα και τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ενδεικτικά, καθώς θα περιμένουμε τη συνέχεια σε διαφορετικές πίστες.

 

Βασικό μέλημα όλων ήταν να βρουν μια καλή βάση με τη μοτοσυκλέτα τους, να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα αλλά και τα ελαστικά της Michelin, από τα οποία όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

 

Οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε δεν αποτελούν έκπληξη, με τον Maverick Vinales να συνεχίζει να είναι δυνατός και γρήγορος όπως έδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην Μ1.

 

O Ισπανός έκανε 72 γύρους στο σύνολο σήμερα, ήταν δυνατός σε ρυθμό αγώνα καθ’ όλο το τριήμερο (και με φθαρμένα ελαστικά) ενώ δοκίμασε και το νέο φέρινγκ της Yamaha με τα ενσωματωμένα φτεράκια.

 

Όπως και στο τελευταίο επίσημο τεστ του περασμένου Νοεμβρίου, έτσι και τώρα ο Vinales φιγουράρει στην πρώτη θέση και δείχνει έτοιμος να κάνει πράξη τα λόγια του και να κυνηγήσει τον Τίτλο.

 

Ο άσος των μπλε πέτυχε τον καλύτερο χρόνο του τριημέρου σήμερα - σταματώντας στο 1:59,368 - ενώ επιχείρησε κι έναν ταχύτατο τελευταίο γύρο για να κατέβει κι άλλο, χωρίς επιτυχία.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι ήταν το 2015, όταν ο Marc Marquez είχε καταφέρει να κάνει τον καλύτερο χρόνο - έστω και σε δοκιμές - που έχει γίνει στην Sepang, πέφτοντας στο 1:58,8!

Ο Marquez ήταν αυτός που πήρε τη δεύτερη θέση, αποφασίζοντας σήμερα να δείξει ένα καλό πρόσωπο, ενώ σε αντίθεση με τον Vinales - που φόρεσε το μαλακό πίσω ελαστικό για να κάνει το χρόνο - είχε το μεσαίο πίσω.

 

Ο 23χρονος αναβάτης έκανε τους περισσότερους γύρους από όλους - συμπληρώνοντας 85 σήμερα! - και ήταν μόλις 0,138δ πίσω από τον Vinales. Περιμένουμε αργότερα τις δηλώσεις του για τη σημαντική πρόοδο που πέτυχε.

 

Μάλιστα ο Ισπανός βγήκε στην πίστα αρκετές φορές έχοντας το πίσω φρένο της μοτοσυκλέτας του στο αριστερό του χέρι, δοκιμάζοντας και πάλι κάτι που είχε επιχειρήσει πριν μερικά χρόνια στην Τσεχία.

 

Τρεις κατασκευαστές έχουμε στις πρώτες θέσεις και μάλιστα με διαφορά μεταξύ τους κάτω από δυο δέκατα!

Ο Dovi και η GP17 ήταν στην τρίτη θέση, με τον Ιταλό να είναι χαρούμενος με την πολύ καλή βάση της νέας μοτοσυκλέτας που έχει διαφορές από την πρωτότυπη που είχε στην Valencia και την Δευτέρα στην Sepang.

 

Ο Dani Pedrosa δεν άλλαξε τον τρόπο που δουλεύει και μετά από δυο ημέρες που δεν ήταν στο προσκήνιο, αποφάσισε σήμερα να κάνει έναν καλό χρόνο για να θυμίσει σε όλους ότι είναι παρών!

 

Με πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια - η πιο πρόσφατη είναι η πρόσληψη του Gibernau ως coach του - ο βετεράνος θέλει να κυνηγήσει κάτι καλό με την RC213V του, την οποία έφερε σήμερα στην 4η θέση.

 

Ο Ισπανός πέτυχε τον καλό του χρόνο λίγα λεπτά πριν πέσει η καρώ σημαία και πήρε την 4η θέση από τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός ξεκίνησε τις δοκιμές με έντονο πονοκέφαλο, τις ολοκλήρωσε όμως με χαμόγελο.

Από τους 62 γύρους που επιχείρησε στην πίστα (!) - σε μερικές ημέρες κλείνει τα 38 μην ξεχνάμε - έκανε τον καλύτερό του χρόνο στον 50ο (1:59,589) που ήταν και ο καλύτερός του για το τριήμερο.

 

Πίσω από τους πέντε πρώτους εργοστασιακούς, είναι ένας αναβάτης ο οποίος εντυπωσίασε από την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Ο λόγος για τον Alvaro Bautista που ήταν 39χιλ πιο αργός από τον Rossi.

 

Ο Bautista, στην καινούργια ομάδα του και με αρωγό την πολύ καλή GP16, έδειξε και πάλι την ταχύτητα και το ταλέντο του, όντας όχι μόνο γρήγορος στον ένα γύρο αλλά και σε ρυθμό.

 

Πίσω από τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη στο τεστ, παίρνει θέση ο Casey Stoner ο οποίος επέστρεψε στην πίστα σήμερα κι έμεινε μόλις 0,271δ από την κορυφή!

 

Γενικά οι διαφορές ήταν οι μικρότερες από κάθε άλλη μέρα, καθώς η πίστα στέγνωσε γρήγορα μετά τη σύντομη βροχή που έπεσε λίγο μετά τις 14:00 και πρόσφερε καλή πρόσφυση.

Οι πρώτοι δέκα είχαν μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 4 δέκατα, ενώ οι 15 από τους 25 αναβάτες που έγραψαν χρόνο σήμερα, ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο.

 

Την καρώ σημαία στην 8η θέση πήρε ο Cal Crutchlow, με τον Jorge Lorenzo να τον ακολουθεί στα 39χιλ του δευτερολέπτου πίσω του, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ένα όνομα που λίγοι θα περίμεναν.

 

Μπορεί να έκανε τους λιγότερους γύρους από κάθε άλλον - με εξαίρεση τον Lowes - ωστόσο ο Johann Zarco έδειξε την ταχύτητά του μπαίνοντας όχι μόνο στη δεκάδα των πρώτων, αλλά κάνοντας και χρόνο στο 1:59!

 

Από εκεί και πέρα ο Iannone δεν κατάφερε να επαναλάβει ένα χρόνο στο 1:59 κι έμεινε στην 11η θέση, με τον Rins να κλέβει την παράσταση σήμερα στο γκαράζ της Suzuki και να είναι 12ος.

Ο Alex Rins είναι ένας αναβάτης που έχει δείξει εξαιρετική προσαρμοστικότητα όταν ήταν στην Moto2. Προερχόμενος από πτώση και τραυματισμό στο τεστ της Valencia, ο Ισπανός ήταν πολύ καλός σήμερα κάνοντας χρόνο μόλις 0,689δ από την κορυφή!

 

Πάρα πολύ καλή και η παρουσία του Aleix Espargaro, ο οποίος σήμερα ήταν 13ος με χρόνο στο χαμηλό 2:00.

 

Το πιο σημαντικό όμως για την Aprilia - πέρα από το περίεργο φέρινγκ που εξελίσσουν - είναι ότι αυτοί οι χρόνοι βγήκαν χωρίς την αύξηση της ιπποδύναμης που κάποια στιγμή θα έρθει.

 

Ο έκτος κατασκευαστής στο Πρωτάθλημα, η KTM, έχει πολλή δουλειά ακόμα μπροστά της, με τους δυο αναβάτες της να είναι στις τελευταίες θέσεις. Για πρώτη φορά ο Smith κέρδισε τον Pol Espargaro και ήταν 21ος έναντι της 23ης θέσης που είχε ο Ισπανός.

 

Τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας στο συνοδευτικό αρχείο: 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Η Μ1 είναι καλή!

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: Όλοι είναι χαρούμενοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα