• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Όλοι είναι χαρούμενοι
Με το νέο μπροστινό ελαστικό
Νέα 01/02/2017 - 11:21

Με ικανοποίηση θα φύγει από την Sepang η Michelin, καθώς όπως λένε οι άνθρωποι του κατασκευαστή, όλοι οι αναβάτες είναι χαρούμενοι με τα ελαστικά.

 

Το βάρος έπεσε - όπως ήταν λογικό μετά τις πολλές πτώσεις πέρυσι - στο μπροστινό, η εξέλιξη του οποίου είναι στο σωστό δρόμο.

 

«Οι αναβάτες είναι χαρούμενοι και μας είπαν ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά με αυτό», σχολιάζει χαμογελώντας ο Nicolas Goubert.

 

«Ήδη από την Valencia τους άρεσε, καθώς προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στα πλαγιάσματα. Στο τριήμερο δεν είχαμε πολλές πτώσεις και δεν προκλήθηκαν από τα ελαστικά».

 

«Αλλά και το πίσω ελαστικό, το οποίο έχει ελάχιστες αλλαγές, το υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και σήμερα οι Dovi και Vinales έκαναν τον καλό τους χρόνο με το μαλακό, ενώ ο Marquez με το μεσαίο».

 

Πέρυσι δεν είχαν λείψει και οι φωνές για ελαττωματικά ελαστικά: «Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε, αν και δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα γιατί συνέβαινε».

 

«Ο Dovi για παράδειγμα είχε παραπονεθεί για ταλαντώσεις στο μπροστινό και είχε δίκιο! Είναι πολύ ευαίσθητος αναβάτης βέβαια, καθώς άλλοι με διπλάσιες ταλαντώσεις δεν το παρατήρησαν καν».

 

Η βάση για τα ελαστικά του 2017 έχει ήδη αποφασιστεί και πλέον μένει να προσαρμοστούν οι γόμες ανάλογα με  την εκάστοτε πίστα.

 

Ο Goubert είχε πολύ καλή διάθεση και αστειεύτηκε όταν τον ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι για το 2017: «Να είμαστε πιο γρήγοροι στην Jerez και να μην έχουμε υποχρεωτικό flag-to-flag αγώνα στην Αργεντινή».

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι κάποιοι αναβάτες δοκίμασαν στο τεστ το νέο σύστημα που πληροφορεί για τις επιλογές ελαστικών των οδηγών. Αυτό που θα είναι διαθέσιμο και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test Ημ. 3: Οι τελικοί χρόνοι!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test Ημ.3: Οι χρόνοι στις 16:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα