• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θέλει πεντάδα και ο Barbera!
«Ο Lorenzo σίγουρα θα παλεύει για νίκες»
Νέα 25/01/2017 - 12:23

Λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει για την Μαλαισία, όπου στις 30 Ιανουαρίου ξεκινά το πρώτο επίσημο τεστ του ’17, ο Hector Barbera μίλησε σε συμπατριώτες του.

 

Ο Ισπανός άσος, που θα αγωνίζεται φέτος με την GP16 στο Πρωτάθλημα, έβαλε τον πήχη ψηλά και οι φιλοδοξίες του φτάνουν μέχρι και την πεντάδα!

 

Για αρχή, ο Barbera ξεκίνησε αναφερόμενος σε δυο συμπατριώτες του - τον Lorenzo και τον Bautista - που επίσης φέτος θα αγωνίζονται με Ducati.

 

«Νομίζω ότι ο Alvaro θα τα πάει καλά, μιας και οι μοτοσυκλέτες θα είναι παρόμοιες φέτος και αυτό θα επιτρέψει σ’ εμάς τους δορυφορικούς να είμαστε πιο κοντά στους πρώτους».

 

«Ο Jorge ήταν γρήγορος στο ντεμπούτο του με την Ducati στην Valencia. Είναι ένας οδηγός που έχει κερδίσει Πρωταθλήματα και σίγουρα θα παλεύει για νίκες».

 

Από τους δυο προαναφερθέντες βέβαια, ο μεγάλος αντίπαλος για τον Barbera θα είναι ο Alvaro Bautista που επίσης θα έχει την GP16, όπως και ο Redding.

 

«Αυτοί οι δυο θα είναι οι μεγάλοι μου αντίπαλοι, αλλά όχι και οι μοναδικοί μιας και θα είναι άλλοι 22 στο grid κι όσο πιο πολλούς αφήνω πίσω μου, τόσο το καλύτερο».

 

«Νοιώθω καταπληκτικά πάντως. Άλλαξα την εκγύμνασή μου και πάω στην Μαλαισία με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Είμαι δυνατός και πνευματικά νοιώθω καλύτερα από ποτέ».

 

Για τον Barbera δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ανέβει στην GP16, καθώς πέρυσι είχε αντικαταστήσει τον Iannone σε μερικούς αγώνες, ενώ την δοκίμασε και στα τεστ σε Valencia και Jerez.

 

«Στα τεστ είχαμε ένα θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά το βρήκαμε το πρόβλημα και τώρα θα πρέπει να έχει επιλυθεί».

 

«Αν όλα πάνε καλά, θα έχω δυο μοτοσυκλέτες στην Sepang. Αυτό θα μας επιστρέψει να δουλέψουμε καλύτερα. Θα έχω και νέες αναρτήσεις που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε».

 

«Είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα και οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες. Θα είμαστε πιο κοντά στην κορυφή».

 

«Δεν είναι εύκολο να βάλεις στόχους, μιας και ακόμα δεν έχουμε κάνει το πρώτο τεστ, αλλά σίγουρα στόχος θα είναι να τερματίσουμε στην 6η ή 7η θέση της βαθμολογίας».

 

«Αν ήθελα να είμαι πιο αισιόδοξος, θα έλεγα ότι θα επιθυμούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα σε συχνή βάση, κάτι που είναι εφικτό».

 

«Έχουμε τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα και τον αναβάτη για να το πετύχουμε αυτό. Οπότε γιατί όχι;»

 

Να θυμίσουμε ότι και ο Bautista σε δηλώσεις του πριν από περίπου δυο εβδομάδες, έβαζε ψηλά τον πήχη για τον εαυτό του, με στόχο επίσης την πεντάδα.

 

Τα τελευταία του σχόλια αφορούσαν στην έλλειψη πλέον των φτερών από τα φέρινγκ των μοτοσυκλετών.

 

«Το καταλαβαίνεις», λέει. «Ήταν πιο σταθερή η μοτοσυκλέτα, η σούζα ήταν μικρότερη και μπορούσες να χρησιμοποιήσεις περισσότερη δύναμη».

 

«Ήταν οπωσδήποτε ένα σημαντικό βοήθημα και το μόνο μειονέκτημά τους ήταν ότι έχανες λίγο σε τελική στις ευθείες».

 

«Φέτος όμως δεν θα έχει κανείς τα φτεράκια, οπότε δεν είναι κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ».

Επόμενο άρθρο »

Ο Bulega υπόσχεται:

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Ducatista και θρύλος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα