• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lavigne (Dakar): Πράξαμε το σωστό!
Έπρεπε να ακυρώσουμε την 9η Ειδική
Νέα 12/01/2017 - 15:06

Ο Etienne Lavigne, Διευθυντής του Rally Dakar, επιμένει ότι έπραξαν το σωστό ακυρώνοντας τη χτεσινή «Super Belen» ειδική.

 

Χτες οι αναβάτες θα αγωνίζονταν στην πιο σημαντική ειδική του Dakar, την επονομαζόμενη «Super Belen», τη μεγαλύτερη του φετινού Rally (977χλμ).

 

Όμως για δεύτερη φορά, μετά την 6η ειδική, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν και την 9η, λόγω κατολισθήσεων στην περιοχή.

 

Όπως είχαμε γράψει την ίδια ημέρα, το Dakar θα βοηθήσει το χωριό Volcan στην περιοχή, που καταστράφηκε από τη θεομηνία.

 

Για τον Lavigne, ήταν πιο σημαντική η ανθρωπιστική βοήθεια που δόθηκε στους κατοίκους του χωριού, από το να συνεχιζόταν το πρόγραμμα του Rally.

 

Μετά και τη χτεσινή ακύρωση, είχαμε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις και συγκεκριμένα τις δηλώσεις του Joan Barreda (Honda) που άσκησε κριτική στην απόφαση ακύρωσης της 9ης ειδικής.

 

«Είναι λυπηρό, αλλά αν δει κανείς τι συνέβη στο συγκεκριμένο χωριό... δεν είμαι σίγουρος ότι το αθλητικό κομμάτι ήταν πιο σημαντικό», ήταν τα λόγια του Lavigne.

 

Και συνέχισε λέγοντας: «Για εννιά χρόνια ερχόμαστε στην Αργεντινή. Ξέρουμε τις συνθήκες αυτές. Φέτος το φαινόμενο του καιρού ήταν πολύ έντονο».

 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Κάναμε τις άλλες ειδικές σε καλές συνθήκες. Ένας καλός οργανισμός, είναι αυτός που μπορεί και προσαρμόζεται».

 

«Δεν παραλύει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις δυνάμεις μας για να συνεχιστεί το Dakar του 2017».

 

Το φετινό Rally ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο, στις 14 Ιανουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

Τα καλύτερα του ’16: Catalunya

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Προπόνηση στο χιόνι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα