• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Ειδική 5
Ο Sunderland μπροστά, χάθηκαν οι αντίπαλοί του!
Νέα 07/01/2017 - 10:21

Ο Sam Sunderland πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά το τέλος και της χτεσινής ημέρας, αφού αρκετοί από τους αντιπάλους του χάθηκαν!

 

Η χτεσινή ειδική ήταν η πρώτη που έγινε αποκλειστικά σε έδαφος της Βολιβίας και υποτίθεται ότι θα είχε διάρκεια 447 χιλιομέτρων.

 

Ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν τους υπευθύνους να διακόψουν στο 219ο χιλιόμετρο.

 

Μετά τη προχτεσινή βαριά τιμωρία του, ο Joan Barreda της Honda ξεκίνησε δυνατά  κι έδειχνε ικανός να καλύψει ένα σημαντικό έδαφος από την κορυφή.

 

Ωστόσο δεν απέφυγε το λάθος (πήρε λάθος στροφή και χάθηκε) παρασύροντας μάλιστα και δυο άλλα δυνατά ονόματα του φετινού Rally, τον Quintanilla (Husqvarna) και Svitko (KTM).

 

Ως εκ τούτου, οι δυο αναβάτες - ο Quintanilla ήταν πρώτος μέχρι πρότινος και ο Svitko 3ος στη γενική κατάταξη - έχασαν πολύτιμο χρόνο.

 

Ο νικητής της ειδικής της Πέμπτης, Matthias Walkner, απέφυγε το λάθος και πέρασε μπροστά από τον Barreda, μόνο και μόνο για να κάνει το λάθος μόνος του αργότερα.

 

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Sam Sunderland - ομόσταυλος του Walkner στην KTM - που πήρε την ειδική. Ήταν η τρίτη ειδική που κερδίζει στην καριέρα του.

 

Πίσω του, με διαφορά στα εφτά λεπτά περίπου, ολοκλήρωσε τη χτεσινή ημέρα ο Paulo Goncalves της Honda.

 

Τρίτος ήταν ο οδηγός της Yamaha Adrian Van Beveren, ο οποίος έμεινε πίσω από τον Sunderland για 7 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

 

Στη γενική κατάταξη ο Sunderland πέρασε πρώτος με διαφορά 12 λεπτών από τον δεύτερο Quintanilla, ο οποίος κατάφερε να περιορίσει τη ζημιά, τερματίζοντας στην 7η θέση.

 

Κερδισμένος από τη χτεσινή ημέρα ήταν και ο Van Beveren, ο οποίος σκαρφάλωσε από την έβδομη θέση στην τρίτη της γενικής κατάταξης.

 

Από την άλλη ο Walkner έπεσε από τη δεύτερη θέση στην πέμπτη - χάνοντας πάνω από μισή ώρα συνολικά χτες - ενώ ο Svitko υποχώρησε 7ος από 3ος.

 

Όσο για τον Joan Barreda, μετά την ποινή την Πέμπτη και το λάθος του χτες, έπεσε στην 12η θέση και είναι πλέον 1 ώρα και 12 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Ειδική 6

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales σε θέση μάχης!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα