• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2016: Τα λάθη (μέρος 2)
Iannone-Rossi-Lorenzo-Marquez
Νέα 04/01/2017 - 13:46

Πολλές φορές μαθαίνουμε από αυτά και άλλες απλά τα αγνοούμε! Τα λάθη είναι μέρος της ζωής μας και της ζωής των αναβατών του MotoGP! Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο τρανταχτά του 2016:

 

4. Ο Iannone εμβολίζει τον Lorenzo στην Ισπανία

Έχοντας στους προηγούμενους έξι αγώνες πτώσεις στους μισούς από αυτούς, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τον Iannone μια ακόμη πτώση στην Βαρκελώνη. Πολύ περισσότερο επειδή μαζί του παρέσυρε και τον μελλοντικό αναβάτη των κόκκινων, τον Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός άσκησε έντονη κριτική στον Iannone ο οποίος θα τιμωρούνταν και θα ξεκινούσε τελευταίος στο Assen. Βέβαια ο ίδιος ο Lorenzo αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα πρόσφυσης με τη μοτοσυκλέτα του κι ενώ ο Iannone φρέναρε σωστά, όπως και στους προηγούμενους γύρους, ο Lorenzo φρέναρε ανορθόδοξα και η επαφή δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Την κατάσταση περιέγραψε καλύτερα ο Pol Espargaro: «Είναι όπως με τα αυτοκίνητα στο δρόμο. Αυτός που είναι πίσω πάντα φταίει».

5. Rossi και Lorenzo πέφτουν μαζί στο Motegi

Κάθε φίλαθλος του MotoGP - αλλά και οποιουδήποτε αθλήματος - θα θέλει να βλέπει το Πρωτάθλημα να κρίνεται στον τελευταίο Γύρο. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν απογοητευτικό που οι μοναδικοί αντίπαλοι του Marquez στη μάχη για τον Τίτλο του 2016, ο Rossi κι ο Lorenzo, έπεσαν στο Motegi και δεν κατάφεραν να καθυστερήσουν τη στέψη του 23χρονου. Οι μόνοι που δεν απογοητεύτηκαν βέβαια ήταν οι οπαδοί της Honda και του νεαρού της άσου. Τόσο ο Rossi, όσο και ο Lorenzo έπεσαν ύστερα από δικά τους λάθη, με τον Marquez να παίρνει τον Τίτλο χωρίς καλά-καλά να το πιστεύει κι ο ίδιος! Να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβρη του 2004 είχαμε να δούμε τους δυο ομόσταυλους της Yamaha να πέφτουν στον ίδιο αγώνα.

6. Παραλίγο καταστροφή για τον Marquez στην Αυστρία

Εν τέλει όμως το περιστατικό του Ισπανού στο Red Bull Ring δεν τον επηρέασε στη μάχη του για τον Τίτλο. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ο Marquez δεν έβγαζε απλά τον ώμο του όταν έπεσε χάνοντας τα φρένα πίσω από τον ομόσταυλό του στις ΕΔ3. Πέρα από την τύχη, δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει και την ικανότητα του 23χρονου, ο οποίος ενήργησε σωστά και γλύτωσε τα χειρότερα τόσο ο ίδιος, όσο και ο Pedrosa. Μάλιστα, χάρη στη σωστή του αντίδραση, κατάφερε να συνεχίσει στο τριήμερο και τελικά να πάρει μια σημαντική 4η θέση στον αγώνα. 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν θ’ αλλάξω στυλ!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: MotoGP και F1;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα