• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Με τον Alzamora για τη νίκη!
Και αν κατακτήσω τον Τίτλο, θα ανέβω στην Moto2
Νέα 27/12/2016 - 17:37

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Enea Bastianini, το καλύτερο αποτέλεσμα του οποίου - στους πρώτους έξι αγώνες - ήταν μια 5η θέση.

 

Από την Βαρκελώνη κι έπειτα όμως άρχισαν τα βάθρα για τον Ιταλό άσο, ο οποίος κατάφερε στο τέλος της χρονιάς να ανέβει στη δεύτερη θέση.

 

«Φέτος ήμουν καλός στα δοκιμαστικά αλλά έχανα στους αγώνες. Περίπου όμως στα μισά της σεζόν μας έφεραν κάποια καινούργια εξαρτήματα».

 

«Αυτά, αλλά και μερικές αλλαγές στο set-up μου έδωσαν την αίσθηση που ήθελα και οδηγούσα καλύτερα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

 

«Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις ήταν μικρές, αλλά για μένα έκαναν τη διαφορά», πρόσθεσε ο Bestia, η καλύτερη φετινή στιγμή του οποίου ήταν στο Motegi.

 

Στην Ιαπωνική πίστα ο νεαρός Ιταλός πήρε μια δυνατή νίκη, όμως «προσγειώθηκε» ανώμαλα στον επόμενο αγώνα της Αυστραλίας, όπου τραυματίστηκε όταν η μοτοσυκλέτα του Navarro τον χτύπησε.

 

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον Enea Bastianini να κοιτά ήδη προς το 2017 που θα τον βρει στην αγκαλιά μιας νέας ομάδας.

 

«Η μέθοδος, ο τρόπος δουλειάς της Estrella Galicia είναι διαφορετικός απ’ ότι είχα συνηθίσει. Ήταν όλοι πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, όμως προσαρμόστηκα αμέσως».

 

«Έκανα την επιλογή αυτής της ομάδας θέλοντας να εξασφαλίσω στον εαυτό μου ένα δυνατό 2017 και θεωρώ ότι πήρα την καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου».

 

Ο Bastianini πέρασε τα τρία προηγούμενα χρόνια με την ομάδα του Gresini, από την οποία ήθελε να φύγει ήδη από πέρυσι! Η σχέση τους πέρασαν από δοκιμασίες όμως:

 

«...θέλω να ευχαριστήσω τον Fausto για όλα όσα έχει κάνει για εμένα. Είχαμε τις διαφορές μας και αυτό είναι λογικό, όμως πάντα μου άρεσε ως άνθρωπος και γνωρίζοντας ότι αυτό είναι αμοιβαίο, η σχέση μας δεν θα επηρεαστεί».

 

Ένας δυνατός αντίπαλος στη μάχη του για τον Τίτλο - αυτός είναι ο μοναδικός στόχος στο μυαλό του Enea για το 2017 - θα είναι ο συμπατριώτης του, ο Romano Fenati.

 

«Ναι, θα είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Μετά την KTM θα έχει Honda και δεν ξέρουμε τη δυναμική του. Δεν θα είναι όμως ο μοναδικός δύσκολος αντίπαλος».

 

«Στόχος μου για την επόμενη σεζόν είναι να πάρω περισσότερες νίκες. Έχοντας τερματίσει τρίτος και δεύτερος στο Πρωτάθλημα, θέλω να προσπαθήσω τώρα για τον Τίτλο».

 

Και αν κέρδιζε τελικά το Πρωτάθλημα της Moto3 το 2017; «Δεν νομίζω ότι θα έμενε στην κατηγορία. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ανέβαινα στην Moto2».

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Με την Ducati...

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Δυνατότεροι το 2017!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα