• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fenati: Το 2017 ο 1ος Αγώνας
Θα είναι με μεγαλύτερο αντίπαλο τον εαυτό μου!
Νέα 19/12/2016 - 14:05

Τον Νοέμβριο ο Romano Fenati - μετά από πολύμηνη απουσία - ανέβηκε για πρώτη φορά και πάλι σε μοτοσυκλέτα Moto3, στην Honda της Ongetta Rivacold.

 

Ό,τι έγινε ανάμεσα στον ίδιο και την VR46 αποτελεί πλέον παρελθόν και ο νεαρός Ιταλός άσος μετρά τις ώρες για το επόμενο τεστ της κατηγορίας.

 

«Πέρασα μια κρίση», παραδέχεται στο gpone.com, «όμως κατάφερα να την μετατρέψω σε κάτι καλό, τη γύρισα υπέρ μου».

 

«Μερικές φορές συμβαίνουν κάποια πράγματα και κάποιες φορές είναι γραφτό να συμβούν. Πολλές φορές όμως όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει μια μεγαλύτερη».

 

Η δίψα του για τον Τίτλο είναι μεγάλη και από πολλούς θεωρείται το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, ως ένας από τους πιο έμπειρους πια στην Moto3.

 

«Σίγουρα έχω την επιθυμία. Δεν έχω ν’ αποδείξω τίποτα στους άλλους, μόνο στον εαυτό μου. Το 2017 θέλω να φτάσω στην Αυστραλία με περισσότερους βαθμούς απ’ ότι φέτος».

 

Ο Fenati εκδιώχθηκε από την ομάδα του Valentino Rossi και δεν συμμετείχε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016 στην Moto3. Παρά ταύτα ήταν μέσα στη 10αδα στη βαθμολογία!

 

«Είναι μια ικανοποίηση αυτό, αν και θα ήθελα να συνεχίσω και να τερματίσω π.χ. στη δεύτερη θέση. Αυτό το Πρωτάθλημα τελείωσε για μένα εκείνη την ημέρα. Δεν το ξανασκέφτηκα από τότε».

 

Τον Fenati διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή και μάλιστα πολύ έντονα, η Ongetta Rivacold. Ωστόσο ο Ιταλός είχε και προτάσεις από την Moto2, ωστόσο τις απέρριψε.

 

«Ήταν δύσκολο να βρω θέση σε μια καλή ομάδα. Είχα προτάσεις και θα μπορούσα να είμαι στην Speed Up. Μου αρέσει η μοτοσυκλέτα, αλλά δεν ήθελα να βιαστώ».

 

«Η εμπειρία μου από την κατηγορία ήταν μερικές δοκιμές με Kalex κι αν πήγαινα σε άλλη μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή».

 

«Δεν θέλω να υποτιμήσω την Moto2. Είναι μια δύσκολη κατηγορία. Προερχόμουν από μια δύσκολη περίοδο και δεν ήθελα να κάνω άσχημη εντύπωση».

 

Έτσι λοιπόν ο Fenati επέλεξε να μείνει στην Moto3 και να πετύχει το στόχο που είχε βάλει για τη φετινή σεζόν: τον Τίτλο, αυτή τη φορά με μοτοσυκλέτα της Honda!

 

«Είναι διαφορετική από την KTM. Τα πλεονεκτήματά τους είναι σε διαφορετικούς τομείς. Με την Honda εκμεταλλεύεσαι την ταχύτητα στις στροφές, ενώ με την KTM εκεί είσαι πιο προσεχτικός».

 

«Είναι άνετη μοτοσυκλέτα η Honda. Εντυπωσιάστηκα με τα φρένα, είναι απίστευτα και μπορείς να είσαι επιθετικός από την αρχή! Με την KTM έπρεπε να είσαι πιο ομαλός».

 

Οι πρώτες του εντυπώσεις με την καινούργια του ομάδα; «Θετικές...» όμως αυτός που ξεχωρίζει στο γκαράζ είναι ένας από τους πιο έμπειρους αρχιμηχανικούς στο Πρωτάθλημα: ο Giancarlo Cecchini.

 

«Η εμπειρία που έχει είναι εκπληκτική. Είχα ακούσει πολλές ιστορίες και πραγματικά είδα ότι όλα αυτά που ακούγονται είναι αληθινά».

 

Οι διακοπές είναι άγνωστη λέξη για τον «διψασμένο» Fenati! «Θα συνεχίσω την προπόνηση. Έχω βγάλει ένα ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτό το διάστημα που περιλαμβάνει και αναρρίχηση!»

Επόμενο άρθρο »

Suzuki: Επανεκκίνηση!

« Προηγούμενο άρθρο

Ρεκόρ πίστας για τον Γιάννη Περιστερά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα