• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Τα φτεράκια επικίνδυνα;
Αν ίσχυε, θα τα είχαν καταργήσει αμέσως!
Νέα 16/12/2016 - 13:40

Ο νέος οδηγός της Ducati, Jorge Lorenzo, υπογραμμίζει το λογικό επιχείρημα ότι αν τα φτεράκια ήταν τόσο επικίνδυνα, η Επιτροπή θα τα ακύρωνε από την πρώτη στιγμή.

 

Το σίριαλ με τα συγκεκριμένα αεροδυναμικά βοηθήματα - τα «φτεράκια» - είναι γνωστό στους περισσότερους φίλους του MotoGP.

 

Η Ducati πρώτη τα επανέφερε στο προσκήνιο και πρωτοπορούσε στην εξέλιξή τους, μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να καταργηθούν τελείως από το 2017.

 

Οι βασικοί λόγοι ήταν το κόστος εξέλιξης και η το θέμα της επικινδυνότητας που έφεραν στο προσκήνιο ορισμένοι αναβάτες.

 

«Αν πραγματικά ανησυχούσαν για την ασφάλειά μας, θα τα καταργούσαν από τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς», τονίζει ο Lorenzo!

 

«Η χάραξη στο Montmelo άλλαξε 10 λεπτά μετά το δυστύχημα με τον Luis Salom. Πως λοιπόν μας επέτρεπαν να τα έχουμε, αν ήταν τόσο επικίνδυνα;»

 

«Κατά τη γνώμη μου υπήρξε επιρροή από κάποιους κατασκευαστές στις συναντήσεις της Επιτροπής».

 

Ο Ciabatti από την πλευρά του πρόσθεσε: «Είχαμε δουλέψει πιο σκληρά απ’ όλους με αυτά και τα ακύρωσαν για λόγους ασφαλείας που δεν έχουν βάση».

 

«Φέτος είχαμε πολλές πτώσεις (σ.σ. ρεκόρ πτώσεων σε όλες τις κατηγορίες, βλ. εδώ) και κανείς δεν έπαθε γρατζουνιά από τα φτεράκια».

 

«Ξεκάθαρα είχαμε ένα πλεονέκτημα, γιατί τα βάλαμε πριν από κάθε άλλον και τα κατήργησαν για να μας πάρουν αυτό το πλεονέκτημα».

 

Πάντως ο Ιταλός αφήνει να εννοηθεί ότι οι κόκκινοι έχουν ήδη βρει έναν τρόπο να μην σηκώνεται ο μπροστινό τροχός (σούζα) και χωρίς τα φτεράκια.

 

«Ήμασταν ανταγωνιστικοί με τα φτεράκια και θα είμαστε ανταγωνιστικοί και χωρίς αυτά», ολοκλήρωσε.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha: Ο Lorenzo στην Ducati;

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Η Moto3;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα