• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Η Moto3;
Είναι κάτι που το σκεφτόμαστε
Νέα 16/12/2016 - 11:12

Ο Paolo Ciabatti της Ducati παραδέχεται ότι οι κόκκινοι δεν βλέπουν με αδιαφορία το ενδεχόμενο να έχουν παρουσία στη μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου!

 

Φυσικά ο στόχος είναι η Desmosedici να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου και εκεί θα πέσει το μεγάλο βάρος, με αιχμή του δόρατος τον Jorge Lorenzo.

 

«Η Moto3 είναι μια ενδιαφέρουσα κατηγορία. Δεν έχουμε κάποιο πλάνο, αλλά είναι κάτι που το σκεφτόμαστε», παραδέχεται ο Ciabatti.

 

«Δεν πρόκειται να γίνει τη νέα σεζόν, διότι δεν υπάρχει σχεδιασμός ακόμα αλλά αν όλα πάνε καλά στη μεγάλη κατηγορία, θα σκεφτούμε την Moto3».

 

Το βασικού ατού μιας συμμετοχής της Ducati στη μικρή κατηγορία, είναι η εξασφάλιση σιγουριάς στα μελλοντικά αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Μια παρουσία της Ducati από την Moto3 μέχρι τη μεγάλη κατηγορία, θα έδινε ένα παραπάνω κίνητρο σε μελλοντικούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

 

Από την άλλη όμως, η Ducati είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες θέσεις σε δορυφορικές ομάδες, από κάθε άλλον.

 

«Οι πιο πολύ αναβάτες ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία από την Moto2, έχοντας ήδη μια επιτυχημένη παρουσία στην Moto3».

 

«Εμείς όμως έχουμε αρκετές θέσεις σε δορυφορικές ομάδες μας και μπορούμε να βάλουμε ελπιδοφόρους νεαρούς αναβάτες σ’ αυτές, χωρίς την πίεση της παρουσίας σε μια εργοστασιακή ομάδα».

 

Το σκεπτικό δεν είναι λάθος, ωστόσο όπως φάνηκε φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει ως προς τις απαιτήσεις των ελπιδοφόρων αναβατών, που επιθυμούν από την αρχή μια εργοστασιακή θέση.

 

Η περίπτωση του Alex Rins της Moto2 είναι χαρακτηριστική.

 

Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Ισπανός, προτιμούσε να μείνει ακόμα μια σεζόν στη μεσαία κατηγορία, από το να ανέβει σε δορυφορική ομάδα στη μεγάλη!

 

Ακόμα και αυτό το πλεονέκτημα της Ducati, που έχει τρεις δορυφορικές ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει στο μέλλον.

 

Αυτό θα συμβεί όταν η Suzuki - αρχικά - και η Aprilia ή η KTM στη συνέχεια, θα έχουν τις δικές τους δορυφορικές ομάδες στο MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Τα φτεράκια επικίνδυνα;

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Suzuki Road Trip Μέρος 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα