• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Paolo Simoncelli: Έπρεπε να γίνει!
Ο θρύλος του Marco συνεχίζει να ζει
Νέα 16/12/2016 - 09:22

Σε μερικούς μήνες, το όνομα του Marco Simoncelli θα επιστρέψει στις πίστες του Παγκοσμίου, με την Sic58 Squadra Corse να κάνει το ντεμπούτο της στην Moto3.

 

Η ομάδα θα έχει τα χρώματα του Marco, το πρόσωπό του θα φιγουράρει στα φορτηγά της ενώ δεν θα αποκαλείται “Team” αλλά “Squadra Corse”.

 

«Το “Team” είναι πολύ μοντέρνο για τον Marco, ο οποίος θα έπρεπε να αγωνίζεται την εποχή του Rainey και του Schwantz. Γι’ αυτό τη λέμε Squadra Corse», εξηγεί ο Paolo Simoncelli.

 

«Αυτή την περίοδο έχουμε πολλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος που έχουμε επαφές με την Ongetta, ένα χορηγό του Marco από το 2004».

 

Η ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο, αλλά έχει ιδρυθεί από το 2013 και ο στόχος ήταν να ξεκινήσει στην Moto3 από φέτος.

 

«Θέλαμε να είμαστε στο Παγκόσμιο μέσα σε τέσσερα χρόνια. Τελικά μας πήρε ένα χρόνο παραπάνω, αλλά θέλαμε να το κάνουμε με το σωστό τρόπο».

 

Το δίδυμο της ομάδας θα είναι ο Tony Arbolino και ο έμπειρος Tatsuki Suzuki.

 

«Ο Tony είναι μαζί μας από τα 13 του και είναι έτοιμος γι’ αυτό το βήμα. Οι άλλοι αναβάτες μας δεν ήταν και υπογράψαμε τον Tatsuki που έχει ήδη 2 χρόνια παρουσίας στην κατηγορία».

 

«Ονειρευόταν να οδηγήσει μια Honda και στην Valencia ήταν πολύ γρήγορος. Νομίζω ότι μαζί θα καταφέρουν πολύ καλά πράγματα».

 

«Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε για αρχιμηχανικό τον Marco Grana, ο οποίος έχει δουλέψει με τον Bastianini. Είναι ικανός και γρήγορος στις αποφάσεις του».

 

Πως είναι να δουλεύει ο πατέρας του Marco με τους νεαρούς αναβάτες στην ομάδα του;

 

«Προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ακολουθώ την τακτική που είχα και με τον Marco, αυτή του καλού και του κακού αστυνομικού. Δουλεύει και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή».

 

«Ήταν πιο δύσκολο όταν πρωτοξεκινούσαμε την προσπάθεια για το Ισπανικό Πρωτάθλημα. Τώρα είναι πιο εύκολα. Ξέρω βέβαια ότι η επιστροφή στην Μαλαισία θα είναι πιο δύσκολη».

 

«Ο θρύλος του Marco ζει. Οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν όπου κι αν πάω. Μας σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει...».

 

Τα σχέδια συμπεριλαμβάνουν και παρουσία πέρα από την Moto3;

 

«Σταματήστε! Αν σας πω ότι το έχω σκεφτεί ήδη, θα με περνούσατε για ανόητο! (σ.σ. γελάει)».

 

«Δουλεύουμε καλά και η Dorna μας παρακολουθεί και μας πρότεινε να ανέβουμε στο Παγκόσμιο. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφει το όνομα του Marco. Θα είναι καλό για όλους».

Επόμενο άρθρο »

2017: Τα χρώματα της VR46

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Graziano Rossi για τον Vale

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα