• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Ο στόχος για το 2017;
Να έχουμε το ελαστικό του Qatar!
Νέα 15/12/2016 - 12:51

Το ντεμπούτο της Michelin στο φετινό Αγώνα του Qatar ήταν ονειρικό, με τη συνέχεια όμως να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Γάλλο κατασκευαστή.

 

Μετά το περιστατικό στην Αργεντινή με τον Scott Redding, είχαμε αλλαγή στο σκελετό των ελαστικών της που έγιναν πιο σκληρά.

 

Παρά τις συνεχείς αλλαγές της Michelin που έκανε το πίσω ελαστικό της - ως προς το σκελετό - όλο και πιο μαλακό, ποτέ δεν έφτασε να είναι ίδιο με αυτό του Qatar.

 

Με αυτό το ελαστικό, ο Jorge Lorenzo έσπασε τον απόλυτο χρόνο και το ρεκόρ πίστας, οδηγώντας την Μ1 του στη νίκη.

 

Ο στόχος για την Michelin είναι ένας: «Να φτάσουμε το πίσω ελαστικό στο επίπεδο του Qatar. Κι ελπίζουμε να το καταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», λέει ο Pierro Taramasso.

 

Το περιστατικό της Αργεντινής, με την αποκόλληση του πίσω ελαστικού στη μοτοσυκλέτα του Scott Redding και όλα όσα ακολούθησαν, έδειξαν το πόσο αφοσιωμένη είναι σ’ αυτό το εγχείρημα η Michelin.

 

«Στην Αργεντινή καταλάβαμε ότι τα πίσω ελαστικά μας δεν είχαν τόση αντοχή. Το θετικό όμως είναι ότι αντιδράσαμε άμεσα και σε μια εβδομάδα είχαμε ένα σκληρότερο ελαστικό για το Τέξας».

 

«Νομίζω ότι τότε όλοι κατάλαβαν πόσο αφοσιωμένοι είμαστε σ’ αυτό το άθλημα», τόνισε από την πλευρά του ο Nicolas Goubert.

 

«Κρατήσαμε αυτό το σκληρότερο ελαστικό μέχρι την Jerez, όπου και συνειδητοποιήσαμε το πόσο επηρεάζει την απόδοση των μοτοσυκλετών».

 

«Για μια ακόμη φορά αντιδράσαμε γρήγορα και από το Le Mans μέχρι το Mugello κάναμε βήματα».

 

«Ειλικρινά, για εμάς το Mugello αλλά και το Misano ήταν σαν το Qatar, αν και είχαμε το ελαστικό μετά την Αργεντινή».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα περιμένουμε να δούμε στα ελαστικά της Michelin για το 2017.

 

«Θα έχουμε ένα καινούργιο προφίλ για το μπροστά ελαστικό κι ελπίζω να βγει όσο καλό έχει δείξει σε 2-3 πίστες που το έχουμε δοκιμάσει».

 

«Μετά θα δουλέψουμε στο σκελετό και λίγο στη γόμα. Όσο για το πίσω θα μείνουμε με το ίδιο προφίλ, όμως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο σκελετό με βάσει τα καλά δείγματα που είχαμε στο τεστ της Βαρκελώνης».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Εξαρτάται από την Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν έχει σεβασμό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα