• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τα Αφεντικά μιλάνε
Και επικροτούν την κίνηση για ενιαία ECU
Νέα 08/12/2016 - 12:46

Μπορεί να πέρασε από πολλά κύματα και ακόμα περισσότερες απειλές, ωστόσο η ενιαία ECU έγινε μέρος της ζωής μας στο MotoGP από φέτος.

 

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτής της ενέργειας ήταν η Honda, η οποία όμως πήρε τον Τίτλο φέτος και τώρα, μέσω του Suppo, δηλώνει:

 

«Η ενιαία ECU άνοιξε την πόρτα σε άλλους κατασκευαστές. Είδαμε την Suzuki να είναι βελτιωμένη και του χρόνου θα έρθει η ΚΤΜ».

 

«Ήταν δύσκολα για την Honda από την αρχή, αλλά όπως φαίνεται τελικά αυτή ήταν μια καλή κίνηση για το Πρωτάθλημα».

 

Από την πλευρά του ο Lin Jarvis της Yamaha παραδέχτηκε ότι τα μεγαλύτερα εργοστάσια έχασαν λίγο από την κίνηση αυτή, αλλά:

 

«...το γεγονός και μόνο ότι φέτος είχαμε τόσους πολλούς νικητές, αποδεικνύει ότι ήταν μια πολύ θετική κίνηση».

 

«Ίσως για εμάς ήταν μειονέκτημα, αλλά δεν είμαστε εδώ μόνο για την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και για να προωθήσουμε το άθλημα. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν μια καλή κίνηση».

 

Για την Ducati τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία ήταν μικρότερα από των αντιπάλων της, έχοντας ρίξει το βάρος στο software της ECU από την εποχή των OPEN.

 

«Προφανώς κάποιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο στην αρχή, αλλά στο τέλος όλοι ήταν ανταγωνιστικοί», σχολίασε ο Paolo Ciabatti.

 

«Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση, της ενιαίας ECU, ήταν μια σωστή απόφαση από τους διοργανωτές».

 

Ένα από τα προβλήματα της Suzuki, πριν αποσυρθεί το 2011, ήταν ότι δεν μπορούσε να φτάσει τα πολύ εξελιγμένα ηλεκτρονικά των αντιπάλων της.

 

Τώρα με τις αλλαγές σ’ αυτό το μέτωπο, ο εν λόγω κατασκευαστής είχε την ευκαιρία να ανακάμψει και μάλιστα να πετύχει την πρώτη του νίκη εδώ και εννέα χρόνια!

 

«Ευνοηθήκαμε από τους κανονισμούς, διότι με το παλιό ισχύον σύστημα ηλεκτρονικών θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να φτάσουμε τους άλλους».

 

«Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μετά τις πρώτες αλλαγές σ’ αυτό τον τομέα, ήρθαν στο Πρωτάθλημα τρεις κατασκευαστές: η Aprilia, η Suzuki και η KTM».

 

«Για εμάς λοιπόν ήταν μια θετική κίνηση, μια καλή κίνηση για το άθλημα. Εννέα διαφορετικοί νικητές είναι φανταστικό», τόνισε ο Brivio.

Επόμενο άρθρο »

Video: Suzuki Road-Trip Μέρος 1

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: Οι αλλαγές στα SBK-Motul

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα