• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP/SBK: Τα τελευταία τεστ
Πριν την απαγόρευση στο τέλος του μήνα
Νέα 22/11/2016 - 10:20

Λίγες ημέρες απομένουν  για την απαγόρευση των δοκιμών, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη του Γενάρη του 2017.

 

Έτσι, οι ομάδες στο MotoGP και στα SBK-Motul κάνουν τις τελευταίες τους δοκιμές αυτές τις ημέρες, σε μια προσπάθεια να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα προς μελέτη.

 

Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει από χτες, με ορισμένες ομάδες των SBK-Motul να είναι στην πίστα της Jerez, ωστόσο ο άσχημος καιρός τους χάλασε τα σχέδια.

 

Εκεί είναι η Kawasaki, η Aprilia, η Althea BMW και η Honda, με την τελευταία όμως να μην έχει τον Nicky Hayden που τραυματίστηκε στο γόνατο, κάνοντας προπόνηση στο χώμα.

 

Από την Τετάρτη θα πάνε και ορισμένες ομάδες του MotoGP στην Jerez για δοκιμές. Η KTM θα είναι εκεί με τον Bradley Smith αλλά όχι και με τον Polycio τον οποίο δεν άφησε η Yamaha να συμμετάσχει.

 

Το παρών θα δώσει και η Suzuki, αλλά μόνο με τον Andrea Iannone. Μαζί του θα είναι ο δοκιμαστής της ομάδας, Takuya Tsuda.

 

Στην Jerez θα είναι και οι δοκιμαστές των Ducati και Honda. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα είναι και οι εργοστασιακοί της Repsol Honda.

 

Όμως τελικά τόσο ο Marc Marquez, όσο και ο Dani Pedrosa αποφάσισαν να ξεκινήσουν νωρίτερα τις διακοπές τους (βλ περισσότερα εδώ).

 

Από την άλλη, η Yamaha έχει επιλέξει την πίστα της Sepang για τις ιδιωτικές της δοκιμές, εκεί που σίγουρα θα βρουν καλό καιρό. Τουλάχιστον το πρωί.

 

Μαζί με τους Vinales και Rossi θα είναι και οι rookies της Tech3: ο Johann Zarco, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 και ο Jonas Folger.

 

Στην Jerez υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι, ωστόσο η πληροφόρηση από αυτό της Sepang θα είναι δυσκολότερη, καθώς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Τέλος, οι μικρότερες κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Moto2 και η Moto3 ακολουθούν τη αντίθετη διαδρομή.

 

Μετά την παρουσία τους στην Jerez την περασμένη εβδομάδα, ορισμένες ομάδες από αυτές τις κατηγορίες θα είναι στην Valencia.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Jerez Test

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Επιστρέφει ο Puig;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα