• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Το δώρο μου στην Yamaha!
Η σημερινή νίκη στην πίστα Ricardo Tormo
Νέα 13/11/2016 - 19:06

Μετά από εννέα χρόνια μαζί, οι δρόμοι των Jorge Lorenzo και Yamaha χωρίζουν και τι καλύτερο δώρο από πλευράς Ισπανού στους μπλε, από μια νίκη;

 

Αυτή πέτυχε σήμερα ο Jorge Lorenzo στην πίστα Ricardo Tormo στην Valencia, τερματίζοντας παράλληλα κι ένα αρνητικό σερί των μπλε που δεν είχαν νίκη στη μεγάλη κατηγορία εδώ και 5,5 μήνες.

 

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, λίγο προτού ανέβει στη νέα του μοτοσυκλέτα - την Ducati - ο Lorenzo οδήγησε την κούρσα και σ’ ένα σημείο του αγώνα έκανε διαφορά σχεδόν 5δ από τους πίσω.

 

Ωστόσο στο τέλος ο Marc Marquez τον έφτασε και έχασε τη νίκη για 1,1δ έχοντας καθυστερήσει στην αρχή του αγώνα πίσω από τους Valentino Rossi και Andrea Iannone.

 

«Δεν θα μπορούσα να περίμενα ένα καλύτερο τέλος στην καριέρα μου με την Yamaha», σχολίασε ο Jorge μετά το τέλος του αγώνα. «Είμαι τυχερός που μπόρεσα κι έδωσα αυτό το δώρο στο εργοστάσιο».

 

«Οι πρώτοι γύροι ήταν εκπληκτικοί. Ήμουν τυχερός που ο Marquez έμεινε πίσω στην αρχή, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσω. Στο τέλος είχε καλύτερο ρυθμό».


«Είχε κρατήσει λάστιχο, ενώ το δικό μου είχε καταστραφεί εντελώς στην αριστερή πλευρά. Έπρεπε να πιέσω στο μέγιστο βαθμό, διότι ήξερα ότι ο Marc από τη δεύτερη θέση θα ερχόταν με δύναμη».

 

«Το πρόβλημα ήταν ότι από τα μισά του αγώνα είχα μεγάλη φθορά στην αριστερή πλευρά του πίσω ελαστικού. Έπρεπε να ήμουν πάρα πολύ ομαλός και οι τελευταίοι πέντε γύροι ήταν πολύ δύσκολοι».

 

Η σημερινή νίκη του Jorge Lorenzo ήταν η 44η της καριέρας του, σε 156 εκκινήσεις από το 2008 στη μεγάλη κατηγορία, όλες με μοτοσυκλέτα της Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η άσχημη εκκίνηση

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia MotoGP: Με την υπογραφή του Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα