• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia MotoGP: Με την υπογραφή του Lorenzo!
Ο Ισπανός αποχαιρετά τους μπλε με νίκη, την 1η της Yamaha μετά από 5,5 μήνες
Νέα 13/11/2016 - 16:39

Ο Jorge Lorenzo χάρισε στην Yamaha την πρώτη της νίκη μετά τον Ιούνιο και το Γύρο του Montmelo, αποχαιρετώντας παράλληλα τους μπλε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Στον τελευταίο του αγώνα προτού ντυθεί στα κόκκινα, ο Lorenzo έκανε ό,τι μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στην εκκίνηση: ξέφυγε μπροστά από την pole position.

 

Με καθαρή πίστα μπροστά κι εμπιστοσύνη στα ελαστικά του, ο Ισπανός άσος έκανε έξι εξαιρετικά γρήγορους γύρους στην αρχή, όλους κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ πίστας που είχε ο ίδιος.

 

Μέχρι να ξεμπερδέψει - προσωρινά - ο Valentino Rossi με τον ταχύτατο Iannone, ο Lorenzo είχε κάνει μπροστά διαφορά 2,5δ, μια διαφορά που μέσα σε πέντε γύρους σχεδόν διπλασιάστηκε.

 

Ο λόγος ήταν ότι ο Iannone επανήλθε και συνέχιζε να δίνει σκληρές μάχες με τον Rossi, την ώρα που λίγο πιο πίσω οι Marquez και Vinales ακολουθούσαν. Περίπου δέκα γύρους πριν το τέλος, ήρθε η αντεπίθεση του Marquez!

 

Ο 23χρονος ήταν ορμητικός και πέρασε γρήγορα τους Rossi-Iannone στη μάχη για τη δεύτερη θέση, ενώ συνέχιζε δυνατά και μείωνε τη διαφορά του από τον προπορευόμενο Lorenzo.

 

Μέσα σε τέσσερεις γύρους, ο Marquez - που για μια ακόμη φορά είχε το πιο σκληρό ελαστικό μπροστά - είχε καταφέρει να ρίξει τη διαφορά από τα 4,5δ στα 2,7! 

 

Στην αρχή του τελευταίου γύρου ο Lorenzo είχε διαφορά 1,7δ από τον συμπατριώτη του, που ήταν στο τέλος αρκετή για να του δώσει την τρίτη του φετινή νίκη και την 44η της καριέρας του.

 

Πίσω, ο Iannone συνέχιζε να δίνει μάχες με τον Rossi, τον οποίο στο τέλος κατάφερε να κερδίσει και να πάρει το πρώτο του βάθρο μετά τον νικητήριο αγώνα της Αυστρίας.

 

Ο Vale πήρε την τέταρτη θέση, με τον Vinales τελικά πίσω του, στον τελευταίο του αγώνα με την Suzuki. Αρκετά πιο πίσω ο Dovizioso έχανε τη μάχη από τον Pol Espargaro για την 6η θέση στη γραμμή τερματισμού.

 

Ελάχιστα πίσω τους θα τερμάτιζε ο Aleix Espargaro με τη δεύτερη GSX-RR, με τους Bradley Smith και Alvaro Bautista να κλείνουν τη δεκάδα. Πτώσεις είχαν οι Pedrosa και Crutchlow.

 

Ο Ισπανός της Repsol έπεσε στην αρχή του αγώνα στην 2, ενώ ο Βρετανός της LCR έκανε το λάθος στην 14, περίπου στα μέσα του αγώνα. Πτώση είχε και ο Yonny Hernandez, στον τελευταίο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Απογοήτευση στο γκαράζ της KTM, καθώς ο Mika Kallio αναγκάστηκε να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα του στα pits περίπου δέκα γύρους πριν το τέλος, ολοκληρώνοντας άδοξα το ντεμπούτο της φίρμας στη μεγάλη κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Το δώρο μου στην Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Αντίο με νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα