• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin και η πρόκληση της Valencia
Με ασύμμετρα ελαστικά εμπρός και πίσω
Νέα 07/11/2016 - 14:49

Η Michelin και όλοι μας, ετοιμαζόμαστε για τον τέταρτο φετινό αγώνα επί Ισπανικού εδάφους και τελευταίο της αγωνιστικής σεζόν 2016, στην πίστα Ricardo Tormo στην Valencia.

 

Μια πίστα με αντίθετη φορά προς τους δείκτες του ρολογιού, μήκους 4 χιλιομέτρων με εννέα αριστερές στροφές και πέντε μόλις δεξιές. Η μεγάλη ευθεία είναι μόλις 650 μέτρα.

 

Με τις περισσότερες αριστερές στροφές, η Michelin θα διαθέσει ασύμμετρα σλικ ελαστικά- με πιο σκληρή την αριστερή πλευρά τους - τόσο μπροστά όσο και πίσω. Οι γόμες θα είναι μεσαία και σκληρή μπροστά και μαλακή και μεσαία για πίσω.

 

Στα βρόχινα, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους το έξτρα μαλακό, το μαλακό και το μεσαίο τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω. Φυσικά διαθέσιμα θα είναι και τα ενδιάμεσα ελαστικά.

 

«Στην Valencia έχουμε τον τελευταίο αγώνα του 2016 και την αρχή της σεζόν 2017, μιας και θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό τεστ μετά τον αγώνα», σχολιάζει ο Piero Taramasso της Michelin.

 

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα σεζόν, με αρκετές δυσκολίες κυρίως λόγω καιρού. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην παίξει ρόλο. Μάθαμε πολλά στο περσινό τεστ στην Valencia».

 

«Αυτό μας βοήθησε στην πορεία μας στο 2016. Πάμε όμως στον αγώνα με πολύ διαφορετικά ελαστικά, από αυτά που είχαμε εκεί τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο. Η πίστα το πρωί είναι κρύα και χωρίς πολλή πρόσφυση».

 

«Έτσι ελπίζουμε ότι τα ελαστικά μας θα ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις συνθήκες. Βέβαια με τόσες στροφές, τα άκρα των ελαστικών δεν θα έχουν χρόνο να κρυώσουν, ενώ με τις τόσες αριστερές - συμπεριλαμβανομένης και της γρήγορης τελευταίας - φέραμε ασύμμετρα ελαστικά τόσο μπροστά, όσο και πίσω».

Επόμενο άρθρο »

Εκδήλωση προς τιμή των χορηγών του FOURQUEZ28!

« Προηγούμενο άρθρο

Αποσύρεται το 65 του Capirossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα