• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Οι αριθμοί
9 Αγώνες χωρίς νίκη η Yamaha
Νέα 26/10/2016 - 15:25

181 - Τόσοι είναι βαθμοί που έχει μέχρι στιγμής ο Maverick Vinales. Η καλύτερη συγκομιδή από αναβάτη της Suzuki από το 2002 κι έπειτα, είναι οι 189 βαθμοί που είχε το 2007 ο John Hopkins.

 

34 - Τόσα είναι τα βάθρα του Tom Luthi στην Moto2 και πλέον ξεπέρασε τον Tito Rabat όντας αυτός ο αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα στην κατηγορία που συστήθηκε από το 2010!

 

33 - Μετά τη νίκη του Crutchlow στην Αυστραλία, η Honda προηγείται με 33β στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών και δεν πρέπει να χάσει περισσότερους από 8 βαθμούς στην Sepang για να πάρει τον Τίτλο από την Μαλαισία.

 

31 - Ο Crutchlow θα γίνει 31χρ το Σάββατο, την ημέρα των κατατακτηρίων στην Μαλαισία.

 

9 - Εννέα αγώνες χωρίς νίκη έφτασε η Yamaha στη μεγάλη κατηγορία.

 

6 - Μετά και το GP στο Phillip Island - όπου στο βάθρο ανέβηκαν οι Crutchlow-Rossi-Vinales - έχουμε 6 GP φέτος όπου στο βάθρο βρέθηκαν τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές.

 

5 - H Sepang είναι μια από τις 5 πίστες του Ημερολογίου, που ο Jorge Lorenzo δεν έχει νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Οι άλλες είναι το Austin, το Sachsenring, το Red Bull Ring και η Termas de Rio Hondo.

 

4 - Τόσες νίκες έχει φέτος ο Tom Luthi, όσες δηλαδή και το 2005 που πήρε τον Τίτλο στα 125cc. Παράλληλα, είναι και οι περισσότερες που έχει πετύχει μέσα σε μια σεζόν.

 

3 - Και οι τρεις αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο του Phillip Island, ήταν οδηγοί που είχαν περάσει από τις ΚΑΤ1.

 

2 - Στην Αυστραλία, ο Cal Crutchlow έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να περάσει από τις ΚΑΤ1 στις ΚΑΤ2 και μετά να κερδίσει τον αγώνα. Στο Assen, που κέρδισε ο Miller, ο Αυστραλός είχε βρεθεί στις ΚΑΤ1, αλλά δεν πέρασε στις ΚΑΤ2.

 

0 - Κανείς από τους οδηγούς της Honda δεν τερμάτισε τον αγώνα στην Αυστραλία και αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν πήραν βαθμούς οι εργοστασιακοί οδηγοί του συγκεκριμένου κατασκευαστή, από πέρυσι και το GP της Αργεντινής όπου ο Marquez έπεσε και ο Aoyama - που αντικαθιστούσε τον τραυματία Pedrosa - τον μιμήθηκε.

 

10χιλ - Τόση ήταν η διαφορά ανάμεσα σε Luthi και Morbidelli στον αγώνα της Moto2 στην Αυστραλία. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά νίκης εδώ και δέκα χρόνια, απ’ όταν ο Lorenzo κέρδιζε για 9χιλ τον Alex de Angelis και πάλι στην Αυστραλία, στα 250cc (2006).

Επόμενο άρθρο »

Μοναδικές στιγμές για τη Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Burgess: Ο Rossi κι ο Τίτλος το ‘15;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα