• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Τα στατιστικά
Λίγο πριν τον 17ο Γύρο της σεζόν
Νέα 26/10/2016 - 12:26

Αυτό το Σ/Κ θα διεξαχθεί το 26ο Grand Prix στην Μαλαισία και παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

 

- Το πρώτο GP στην Μαλαισία έγινε το 1991 και από τότε συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Τρεις πίστες έχουν χρησιμοποιηθεί: η Shah Alam, Johor και Sepang.

 

- Το πρώτο GP στην Μαλαισία έγινε στην Shah Alam και σηματοδότησε την πρώτη νίκη του John Kocinski στη μεγάλη κατηγορία, με Yamaha. Οι Ιταλοί κυριάρχησαν στις μικρές κατηγορίες, με τον Luca Cadalora (Honda) να κερδίζει στα 250cc και τον Loris Capirossi (Honda) να επικρατεί στα 125cc.

 

- Μέχρι το 1997 το GP φιλοξενούνταν στην Shah Alam και μετά - για ένα χρόνο - πήγε στην Johor. Από το 1998 μέχρι σήμερα διεξάγεται στην Sepang.

 

- Στην τετράχρονη εποχή η Honda έχει πέντε νίκες στην Sepang, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων τελευταίων ετών με τρεις νίκες του Pedrosa και μια του Marquez.

 

- Πέντε νίκες έχει και η Yamaha στην Sepang, μόνο που η τελευταίο φορά που κέρδισε η Μ1 εκεί ήταν το 2010 με τον Valentino Rossi. Εκείνη τη σεζόν ήταν και η τελευταία φορά στη μεγάλη κατηγορία, που κέρδιζε μη Ισπανός αναβάτης στην πίστα.

 

- Η Ducati έχει τρεις νίκες στην πίστα. Η τελευταία της επικράτηση ήταν το 2009 με τον Casey Stoner. Από τότε, το καλύτερο αποτέλεσμα των κόκκινων στην πίστα, ήταν μια 4η θέση με τον Hayden το 2012.

 

- Το καλύτερο αποτέλεσμα της Suzuki στην τετράχρονη εποχή της μεγάλης κατηγορίας, είναι η 5η θέση το 2010 του Alvaro Bautista.

 

- Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην Sepang είναι ο Valentino Rossi με έξι νίκες στο σύνολο, 1 στα 500cc και 5 στη MotoGP. Ο επόμενος, με πέντε νίκες, είναι ο Dani Pedrosa με 1 νίκη στα 125cc, 1 στα 250cc και 3 στη MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Burgess: Ο Rossi κι ο Τίτλος το ‘15;

« Προηγούμενο άρθρο

Τέλος η σεζόν για McPhee (;)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα