• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Απόβαση στο Phillip Island
Επόμενη στάση για το paddock, η Αυστραλία!
Νέα 19/10/2016 - 11:43

Το paddock του Πρωταθλήματος επιστρέφει αυτό το Σ/Κ στην πίστα που πέρυσι είδαμε έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες των τελευταίων (αρκετών) χρόνων: στο Phillip Island!

 

Τα προηγούμενα χρόνια ένας ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην Αυστραλία και αυτός ο ένας ακούει στο όνομα Casey Stoner, τον οποίο ελπίζαμε ότι θα δούμε σε μια τουλάχιστον έκτακτη συμμετοχή.

 

Θριαμβευτής στον περσινό αγώνα ήταν ο Marc Marquez, ο 23χρονος που πριν από μερικά 24ωρα εξασφάλισε τον τρίτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και τον 5ο της καριέρας του.

 

Σε μια δύσκολη χρονιά, το 2015, ο Marquez έκανε εντυπωσιακό αγώνα στο Phillip Island, κερδίζοντας τον αγώνα στον τελευταίο γύρο και στη τελευταία στροφή, καλύπτοντας γρήγορα μια διαφορά από τον Lorenzo.

 

Στην εν λόγω πίστα ο Ισπανός έχει κάνει έναν αξιομνημόνευτο αγώνα το 2011, όταν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο της Moto2 από την 38η θέση του grid που ξεκίνησε.

 

Αυτός που είχε τα σκήπτρα στο Phillip Island πριν τον Stoner, ήταν ο Valentino Rossi, ο οποίος πλέον έχει στο μυαλό του τη δεύτερη θέση, σε μια μάχη στην οποία θέλει οπωσδήποτε να επικρατήσει του ομόσταυλού του.

 

Ο Vale έχει έξι νίκες στην Αυστραλία, οι πέντε από τις οποίες συνεχόμενες μετά την πρώτη του το 2001, μια παράδοση που θέλει να λειτουργήσει υπέρ του για να διατηρήσει το προβάδισμά του επί του Lorenzo.

 

Ο τελευταίος δεν τα πάει άσχημα στο Phillip Island, έχοντας κερδίσει το 2013 και όντας δεύτερος τα επόμενα δυο χρόνια. Πέντε βάθρα έχει συνολικά στην πίστα που το 2012 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Πέρυσι ήταν ο Iannone αυτός που ξεχώρισε στον αγώνα της Αυστραλίας και φέτος έχει πολλές πιθανότητες να κάνει κάτι αντίστοιχο ο Maverick Vinales, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία τον αγώνα.

 

Ο Ισπανός ξέρει ότι έχει την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, στην πίστα που ήταν πρώτος στα χειμερινά τεστ. Παράλληλα θέλει να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την 4η θέση στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Pedrosa.

 

Ο Dovizioso κατάφερε στο Motegi να πάρει τους 20β της δεύτερης θέσης και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, 8β μπροστά από τον Cal Crutchlow. Και οι δυο τους πλησιάζουν επικίνδυνα τον Pedrosa που είναι 5ος.

 

Ο Crutchlow θέλει για ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσει ότι αυτός είναι φέτος ο καλύτερος μη εργοστασιακός αναβάτης, κερδίζοντας και στην Αυστραλία τους Pol Espargaro, Danilo Petrucci και Scott Redding.

 

Ανεβασμένος ψυχολογικά θα είναι ο θριαμβευτής του Assen, Jack Miller, ο οποίος θα αγωνιστεί αυτό το Σ/Κ μπροστά στους συμπατριώτες του και στόχος του είναι μια καλή εμφάνιση.

 

Δείτε εδώ τις ώρες των μεταδόσεων.

Επόμενο άρθρο »

Ντότσικας & Yamaha Tsokos Racing Πρωταθλητές 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Απελευθερωμένος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα