• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 Supersport
Ο Μίχας 1ος, Πρωταθλητής ο Κουτσουμπός
Νέα 17/10/2016 - 17:14

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ολοκληρώθηκε και για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ελλάδας, τα “εξακοσάρια” όπως λέγονται ανάμεσα στους αγωνιζόμενους. Ο Αγώνας των 26 γύρων ξεκίνησε με τον Άλεξ Παπαγεωργίου ( Υamaha R6) να παίρνει την πρωτοπορία και τον Μιχάλη Κουτσουμπό (Honda CBR600RR) να κάνει ένα λάθος και να μένει προτελευταίος, ενώ μέτρια προς κακή εκκίνηση έκανε και ο Θεοφάνης Μίχας (Triumph Daytona 675) που έστριψε 6ος στην πρώτη στροφή.

Ίσως επηρεάστηκαν από την αναπάντεχη πρόταση γάμου που προηγήθηκε ακριβώς πριν την εκκίνηση!, όταν ο Τάσος Σπερελάκης με την Yamaha R6 πέρασε από μπροστά τους σταμάτησε και με μια ανθοδέσμη ζήτησε το χέρι της εκλεκτής της καρδιάς του! Το Ναι, που πήρε σαν απάντηση του έδωσε φτερά και μέσα στον Αγώνα τα έδωσε όλα για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

Κλείνοντας την παρένθεση να πούμε ότι ο Μίχας πέρασε τους άλλους οδηγούς σχετικά εύκολα και μετά χρειάστηκε να δώσει μια ωραία μάχη με τον Παπαγεωργίου, μέχρι τα μισά του Αγώνα. Όταν πέρασε έκανε 4 συνεχόμενους γύρους στο 59'' με ταχύτερο 59.444, δημιούργησε μια διαφορά 3'' την οποία σταδιακά αύξησε για να πάρει την καρό σημεία του τερματισμού 10'' μπροστά από τον Παπαγεωργίου που ήξερε ότι οι λίγες ελπίδες του για τον Τίτλο του επέβαλαν να μην ρισκάρει.

Λίγο πίσω του εξελίχθηκε η ωραία μάχη του “δεσμευμένου” πια Σπερελάκη με τον Σταύρο Τριντή (Honda CBR600RR) που κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τελικό νικητή τον “γαμπρό” Τάσο. Άλλη μια μονομαχία είχε νικητή το νεότερο από τους δύο οδηγούς που συμμετείχαν: ο Δημήτρης Παπαγγέλου (Yamaha R6) κέρδισε τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο (Honda CBR600RR) που είχε ταχύτερο γύρο αλλά δεν κατάφερε παρά τις πολλές επιθέσεις να περάσει στην 5η θέση. Ο Χαράλαμπος Μουρατίδης (Ηonda CBR600RR) ακολούθησε, χωρίς να απειληθεί από τον προσεκτικό Μιχάλη Κουτσουμπό που πανηγύρισε τον 2ο Τίτλο του, μετά από 8 χρόνια στην ταχύτητα και τον 6ο συνολικά, αφού έχει πάρει και 4 Πρωταθλήματα Supermoto! Μια σημαντική πορεία με τον τρομερό Γιώργο Κουτσουμπό, τον ακούραστο θείο του, στο πλευρό του, τον άνθρωπο που δούλεψε με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες Πρωταθλητές, όπως οι Σάκης Σκούρτας και Γιάννης Μπούστας.

Ο Γιώργος Χάλαρης (Kawasaki ZX6)τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ ο Νίκος Ζαφείρης (Honda CBR600RR) εγκατέλειψε.

 

Φωτ.: Ιωάννα & Γιώργος Φιωτάκης IGF Productions

Στο συνοδευτικό αρχείο τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Επόμενο άρθρο »

O Marc Marquez νικητής του αγώνα στην Ιαπωνία

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Στασιμότητα...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα