• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marc Marquez νικητής του αγώνα στην Ιαπωνία
και Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2016!
Νέα 17/10/2016 - 20:13

Δελτίο Τύπου


Ο Marc Marquez, Repsol Honda Team κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP™ 2016 στην έδρα της Honda. Σε έναν απροσδόκητο αγώνα, οι συνθήκες ευνόησαν τον Ισπανό αναβάτη, καθώς οι ανταγωνιστές του, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo της ομάδας Movistar Yamaha εγκατέλειψαν τον αγώνα μετά από πτώσεις. Πρώτος βρέθηκε εκτός πίστας ο Rossi – και λίγο αργότερα ακολούθησε ο Lorenzo, ο οποίος είχε ήδη πρόβλημα λόγω σοβαρής πτώσης του στις δοκιμές του Σαββάτου. Έτσι ο Marquez πήρε την καρό σημαία του αγώνα που του χάρισε την πέμπτη νίκη μέσα στη χρονιά και φυσικά τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία μέσα σε τέσσερα χρόνια και τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Marc Marquez, Repsol Honda κερδίζοντας για αγώνα MotoGP στην πίστα Twin Ring Motegi της Honda, διασφάλισε ταυτόχρονα και τον τίτλο του MotoGP για το 2016. Σε ηλικία 23-ετών, ο Marquez είναι τώρα ο νεαρότερος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους στη μεγάλη κατηγορία και πέντε παγκόσμιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες μέσα σε εννέα χρόνια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Marquez ισοφαρίζει τώρα τους 5 παγκόσμιους τίτλους των Mick Doohan, Jorge Lorenzo και Toni Mang.

Με τρεις αγώνες να υπολείπονται για τη λήξη του Πρωταθλήματος, οι αναβάτες θα συμμετέχουν το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Αυστραλιανό MotoGP στο Phillip Island όπου πέρσι είχε γίνει ένας συναρπαστικός και πολύ ανταγωνιστικός αγώνας.

Marc Marquez – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016:

– Ο Marquez είναι ο νεαρότερος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που έχει κερδίσει τρεις τίτλους στη μεγάλη κατηγορία, στην ηλικία των 23 ετών και 242 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Mike Hailwood ο οποίος ήταν 24 ετών και 108 ημερών όταν κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στα 500cc το 1964.

– Ο Marquez είναι επίσης ο νεαρότερος αναβάτης όλων των εποχών που πέτυχε το ορόσημο των πέντε τίτλων, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 24 ετών και 238 ημερών όταν κέρδισε τον πέμπτο του τίτλο το 2003.

– Ο Marquez κέρδισε και τους τρεις Τίτλους του MotoGP με Honda, ισοφαρίζοντας τον αριθμό των τίτλων της μεγάλης κατηγορίας που είχε κατακτήσει ο Valentino Rossi οδηγώντας για τη Honda. Ο μοναδικός αναβάτης που έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους της μεγάλης κατηγορίας οδηγώντας για τη Honda είναι ο Mick Doohan ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στα 500cc πέντε φορές.

– Υπάρχει μόνο ένας Ισπανός αναβάτης με περισσότερους Παγκόσμιους τίτλους από τον Marquez και το Lorenzo και πρόκειται για τον Angel Nieto με δεκατρείς τίτλους (7 x 125cc, 6 x 50cc).

– Με τη νίκη του στην Ιαπωνία, ο Marquez έχει κατακτήσει νίκες σε Grand Prix τουλάχιστον πέντε φορές ανά σεζόν τα τελευταία επτά χρόνια (σε διάφορες κατηγορίες), κάτι που έχουν πετύχει προηγουμένως μόνο δύο αναβάτες στην 68χρονη ιστορία του grand prix μοτοσικλετών, που είναι οι Giacomo Agostini και Mike Hailwood.

– Κατά τη διάρκεια του 2016, ο Marquez έχει σημειώσει περισσότερες νίκες από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη στην κατηγορία MotoGP (5), τους περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο (11) και τις περισσότερες pole position (6).

 

Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 OPEN

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 Supersport

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα