• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Magny-Cours: Αγώνας 1
Θρίαμβος Davies στην Γαλλική πίστα που στέγνωνε
Νέα 01/10/2016 - 15:40

Αλάνθαστη ήταν η στρατηγική του Chaz Davies στο σημερινό αγώνα, με τον Βρετανό της Ducati να παίρνει τη νίκη σε μια πίστα που στέγνωνε!

 

Ο Davies επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, μια κίνηση που του έδωσε το πάνω χέρι στο τέλος με εκπληκτικό ρυθμό.

 

Στην αρχή ήταν εκτός δεκάδας, αλλά όταν σιγά-σιγά οι συνθήκες το επέτρεψαν, ο Βρετανός ήταν ασταμάτητος έχοντας παράλληλα και το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχανε χρόνο για αλλαγή.

 

Ο Davies συνδύασε υπομονή και επιθετικότητα και έξι γύρους πριν το τέλος είχε ξεπεράσει τα εμπόδια όλων των οδηγών μπροστά του και ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα.

 

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο.

 

Από τους υπόλοιπους που χρειάστηκαν αλλαγή ελαστικών, την καλύτερη στρατηγική είχε ο Michael Van der Mark της Honda. Στο τέλος του έβδομου γύρου έκανε την αλλαγή σε σλικ.

 

Στην αρχή, όπως ήταν φυσικό, έχανε σε ρυθμό, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και «κατάπιε» τον ανταγωνισμό! Μόνο τη διαφορά του από τον Davies δεν κατάφερε να γεφυρώσει.

 

Στις Kawasaki είχαμε αντιγραφή στρατηγικής, με τους Rea και Sykes να βγαίνουν στον ίδιο γύρο για αλλαγή ελαστικών. Η μεταξύ τους μάχη ήταν έντονη!

 

Οι δυο τους από την 9η και 10η θέση που είχαν βρεθεί, ανέβηκαν στο τέλος στην 3η και την 4η, με τον Sykes να είναι αυτός που ανέβηκε στο βάθρο. Έτσι μείωσε τη διαφορά του από τον Rea στους 44β.

 

Πιο πίσω, ο Savadori της Aprilia τερμάτισε τελικά στην 5η θέση - έχοντας τεθεί επικεφαλής νωρίτερα - ενώ ο ντόπιος Matthieu Lagrive πήρε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην πρώτη του παρουσία με την Pedercini Kawasaki.

 

Στους τελευταίους γύρους έπεσε πολύ η απόδοση του Leon Camier (MV Agusta), ο οποίος τερμάτισε 7ος πίσω από τον Lagrive. Στην 8η θέση βρίσκουμε τον Fores (Ducati).

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Sylvain Guintoli (Yamaha) και Alex de Angelis (Aprilia), ο οποίος δεν κατάφερε να επαναλάβει την εκπληκτική εμφάνισή του στο βρεγμένο Lausitzring.

 

Για τον Hayden (Honda) ήταν ένας αγώνας που ο Αμερικανός θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει. Βγήκε αρκετά νωρίς για να αλλάξει σε σλικ, αλλά ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε στο τέλος να αποσυρθεί.

 

Προερχόμενος από τραυματισμό στο Γύρο της Γερμανίας πριν από δυο εβδομάδες, ο Davide Giugliano της Ducati δεν πήρε τελικά το οκ για να πάρει μέρος στον αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Σημαντική επιτυχία του Δ.Καρακώστα στην Γαλλία

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Magny-Cours: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα