• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Moto3: Pole για Bastianini!
Ανακατατάξεις στις 3 πρώτες σειρές λόγω τιμωριών
Νέα 24/09/2016 - 15:02

Η πίστα της Aragon με τη μεγάλη ευθεία των 968μ δίνει μεγάλο πλεονέκτημα σε όσους βρουν ένα καλό sliptream και αυτό φάνηκε στις σημερινές κατατακτήριες.

 

Στα πρώτα 2-3 λεπτά είχαμε ακινησία στα γκαράζ των ομάδων καθώς ελάχιστοι ήταν στην πίστα και όλοι περίμεναν ποιος θα βγει πρώτος για να ακολουθήσουν!

 

Το δέλεαρ του slipstream δημιούργησε συνωστισμό σε κάποια σημεία στην πίστα που κατέστρεψαν τις ελπίδες για κάτι καλό σε ορισμένους αναβάτες.

 

Το πόσο σημαντικό είναι το slipstream το έδειξε ο Bastianini, ο οποίος ακολουθώντας τον Bo Bendsneyder έκανε τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι με χρόνο στο 1:58.293.

 

Το χρόνο αυτό τον έκανε στη δεύτερή του έξοδο, γιατί στην τελευταία έξοδο όλων τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα καθώς δεν έβρισκες εύκολα καθαρή πίστα.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν ωφελήθηκαν στο τέλος, όπως ο Jorge Navarro που με τον τελευταίο του γύρο ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ και ο Loi έκανε καλό πέρασμα στο τέλος για να μπει στην τριάδα.

 

Ωστόσο ο Livio Loi έχει δεχθεί ήδη ποινή τριών θέσεων στο grid επειδή ήταν αργός στις ΕΔ2 χτες κι έτσι θα ξεκινήσει από την 6η θέση. Τιμωρημένος είναι και ο Gabriel Rodrigo που θα έπαιρνε με διαφορά το καλύτερό του αποτέλεσμα!

 

Ο Αργεντινός - με Ισπανικές ρίζες - είχε ως καλύτερο πλασάρισμά του σε κατατακτήριες φέτος την 11η θέση που είχε τόσο στο Misano, όσο και στο Assen (έπεσε και στους δυο αγώνες).

 

Σήμερα έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον Loi, αλλά όπως και ο Βέλγος θα χάσει θέσεις στο grid. Για τον Rodrigo η ποινή είναι 4 θέσεων επειδή είναι επαναλαμβανόμενο παράπτωμα η καθυστέρηση σε αγωνιστική γραμμή.

 

Έτσι ο Aron Canet που ήταν πολύ καλός θα είναι στην πρώτη σειρά μαζί με τους Bastianini και Navarro. Ο Ισπανός έχει δείξει φέτος ικανός στον ένα γύρο, αλλά πρέπει να βελτιωθεί σε ρυθμό αγώνα.

 

Ο Oettl θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά, ενώ ο Binder γλύτωσε από μια δύσκολη 7η θέση καθώς με τις τιμωρίες θα ξεκινήσει από το μέσο της δεύτερης σειράς, με τον Livio Loi δίπλα του.

 

Στην τρίτη σειρά θα είναι ο Fabio Quartararo με τον Rodrigo δίπλα του. Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός στον τελευταίο του γύρο, αλλά δεν είχε τη βοήθεια του slipstream (είχε κι ένα παραλίγο highside στο τέλος) κι έμεινε έξι δέκατα από την κορυφή.

 

Από την ένατη θέση θα ξεκινήσει ο Hiroki Ono, έχοντας δίπλα του τον Bo Bendsneyder που κλείνει τη δεκάδα. Πέντε Honda και πέντε KTM ήταν στην πρώτη δεκάδα, με τον Martin (Mahindra) να είναι 11ος.

Επόμενο άρθρο »

Aragon MotoGP: Τυφώνας Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα