• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Δεν αντιγράφω τον Rea!
Ο Rea μπορεί να βλέπει την τηλεμετρία μου
Νέα 01/09/2016 - 10:41

Με πέντε νίκες και εννέα βάθρα, ο Tom Sykes θα ήταν ενδεχομένως στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των SBK-Motul, αν δεν υπήρχε ο Jonathan Rea!

 

Ο ομόσταυλός του έχει όμως οχτώ νίκες και τρία επιπλέον βάθρα, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να είναι στους 46β, ενώ απομένουν ακόμη 200β για το τέλος.

 

Για την ώρα είναι δύσκολο κανείς να ποντάρει σε άλλη μοτοσυκλέτα στο Πρωτάθλημα, με τους πράσινους να έχουν συγκεντρώσει 13 νίκες και 17 βάθρα!

 

Από τους υπόλοιπους μόνο οι Chaz Davies (Ducati) και Nicky Hayden (Honda) έχουν καταφέρει να κλέψουν λίγο από τη δόξα της πρώτης θέσης σε αγώνα.

 

Η κυριαρχία αυτή των δυο εργοστασιακών μοτοσυκλετών της Kawasaki έχει πυροδοτήσει φήμες για όχι και τόσο καλές σχέσεις ανάμεσα στους δυο οδηγούς.

 

Ένα σχεδόν μοιραίο συνεπακόλουθο της μάχης για τον Τίτλο και κάτι το οποίο έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, ανάμεσα στον Sykes και τον Loris Baz την τελευταία χρονιά του Γάλλου στο Πρωτάθλημα.

 

Στο Γερμανικό Speedweek ο Sykes καταθέτει την άποψή του για το μέτριο φετινό ξεκίνημα της σεζόν, παρά το γεγονός ότι το χειμώνα υπήρχαν σχόλια του Rea ότι η ZX-10R χτίζεται περισσότερο για το στυλ του Sykes.

 

«Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν καλό. Στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία έχασα σχεδόν 30β από τον Rea και το λάθος μου στην Ολλανδία ήταν η χειρότερή μου στιγμή, για την ώρα».

 

«Δεν έχω βρει ακόμα τη σωστή ισορροπία με τη μοτοσυκλέτα... το στυλ μου περιορίζεται από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και δεν μπορώ να κάνω τις αλλαγές που θέλω διότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς».

 

«Οι κανονισμοί το 2013 και το 2014 ήταν πιο ευέλικτοι και ήμουν γρήγορος και σταθερός στον ένα γύρο και στον αγώνα. Δεν λέω ότι με αυτούς τους κανονισμούς θα κέρδιζα όλους τους αγώνες, αλλά θα ήμουν πιο αποτελεσματικός».

 

Στη συνέχεια πάντως κάνει ένα μάλλον αναπάντεχο σχόλιο υπέρ του ομόσταυλού του:

 

«Μπορώ να κερδίσω αγώνες, το έχω δείξει και θα κάνω τα πάντα να το επιβεβαιώσω. Όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ο Rea και μπορεί να κοιτά την τηλεμετρία μου».

 

«Το έκανε στην αρχή, για να κατανοήσει την ZX-10R και να δει το στυλ μου. Από την άλλη εγώ δεν κοιτώ την τηλεμετρία ή τις ρυθμίσεις του. Αφήνομαι αποκλειστικά στην αίσθησή μου και εξερευνώ τα όριά μου».

 

«Κάθε μέρα στην πίστα είναι σαν μια μέρα στο σχολείο. Πάντα έχεις την ευκαιρία να μάθεις κάτι από σένα ή τους δίπλα σου».

Επόμενο άρθρο »

Luthi: Δεν πονάω πια

« Προηγούμενο άρθρο

Προσδοκά κάτι καλό ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα