• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με το μεσαίο βρόχινο στο Silverstone
Είναι το μόνο σίγουρο για το GP στην Αγγλία
Νέα 24/08/2016 - 11:37

Μετά τα θέματα με το μπροστινό ελαστικό που είχαν αρκετοί οδηγοί στο Brno, την περασμένη Κυριακή, η Michelin θα έχει τη μεσαία γόμα στο GP του Silverstone στις αρχές Σεπτέμβρη.

 

Οι Lorenzo, Dovizioso και Iannone - μεταξύ άλλων - ήταν αυτοί που είδαν το μπροστινό τους ελαστικό να καταστρέφεται επειδή δεν άντεξε στην υπερθέρμανση από την άσφαλτο που στέγνωνε.

 

Η Michelin κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά από την άλλη  - και πολύ σωστά - υποδεικνύει ότι μόνοι τους έκαναν την επιλογή να βάλουν ένα ελαστικό, το μαλακό, που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί σε άλλες συνθήκες.

 

Τρεις ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με τον Piero Taramasso της Michelin, που οδήγησαν τους περισσότερους να επιλέξουν τα μαλακά ελαστικά.

 

«Πρώτον επειδή δούλεψαν καλά στο ζέσταμα, δεύτερον επειδή δεν είναι καλή ιδέα να τρέξεις με μια γόμα που δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά και τρίτον επειδή πολλοί πίστεψαν ότι θα στέγνωνε η πίστα και θα είχαμε flag-to-flag αγώνα».

 

«Όμως στο ζέσταμα είχε πολύ νερό μιας και έβρεχε ασταμάτητα, ενώ στον αγώνα δεν στέγνωσε αρκετά γρήγορα η πίστα για να δουλέψουν τα σλικ. Επιπλέον στο τέλος, όλα τα σημεία φρένων ήταν στεγνά και το μπροστινό υπέφερε περισσότερο».

 

Ο Dovi ήταν ένας από τους αναβάτες που είπε ότι τα δυο βρόχινα της Michelin στην Τσεχία, το μαλακό και το σκληρό, απέχουν πολύ από πλευράς απόδοσης και ζήτησε την ενδιάμεση επιλογή.

 

Ο Taramasso επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του ότι: «Δεν ξέρουμε αν στο Silverstone θα έχουμε το μαλακό και το μεσαίο ή και τις τρεις επιλογές, αλλά ξέρουμε ότι σίγουρα θα πάρουμε το μεσαίο».

Επόμενο άρθρο »

Laverty: Γιατί φεύγω από το MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Στις μεικτές συνθήκες;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα