• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Iannone: Είναι μεγάλη η ευθύνη!
Λίγο πριν την 1η της νίκη η Ducati εδώ και 6 χρόνια;
Νέα 13/08/2016 - 22:41

Αύριο θα μάθουμε αν τελικά η Ducati θα καταφέρει να γράψει ιστορία, κατακτώντας την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία από το 2010 και το Phillip Island!

 

Η pole άλλαξε οχτώ φορές χέρια στα συναρπαστικά 15 λεπτά των ΚΑΤ2, με τον Iannone τελικά να την κατακτά χάρη στο 1:23.142!

 

Ήταν η δεύτερη pole της καριέρας του, αλλά η προοπτική της επιστροφής των κόκκινων στις νίκες βαραίνει πολύ περισσότερο στο μυαλό του Ιταλού.

 

Άλλωστε, αν τα καταφέρει, θα είναι το δικό του όνομα που θα αναφέρεται για πολύ καιρό ως ο οδηγός που χάρισε τη νίκη στους κόκκινους επί εποχής DallIgna!

 

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για εμάς. Δουλέψαμε καλά ήδη από το τεστ κι εδώ η μοτοσυκλέτα μας έχει μια πάρα πολύ καλή αίσθηση».

 

«Σίγουρα για αύριο έχουμε μεγάλη ευθύνη και αυτό επειδή η Ducati αύριο έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη μετά από πολλά χρόνια».

 

«Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το στόχο. Θα βάλω τα δυνατά μου όπως είμαι σίγουρος ότι θα κάνει και ο Dovi».

 

«Μου αρέσει πολύ αυτή η πίστα», συνέχισε ο Iannone. «Εδώ η Ducati είναι πολύ γρήγορη κι έχει δυνατή επιτάχυνση».

 

«Χρειάζεσαι βέβαια και το πλαίσιο μαζί με τον κινητήρα, όμως εδώ ο τελευταίος μας βοηθά πολύ. Στο Sachsenring π.χ. χρησιμοποιείς μέγιστη δύναμη μόνο στο 18% του γύρου. Εδώ στο 50%».

 

Όμως τι γίνεται με την κατανάλωση; Μια τόσο απαιτητική πίστα σε καύσιμο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αύριο και όχι μόνο στις Ducati!

 

«Ναι, σίγουρα αυτό είναι πρόβλημα για όλους. Όμως δουλέψαμε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι στις ΕΔ3 και 4».

 

«Σίγουρα δεν θα είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμη για όλο τον αγώνα, αλλά μπορούμε να διατηρήσουμε μια καλή μέση ταχύτητα».

 

«Όλοι θα κληθούν να δουλέψουν στην κατανάλωση κι εμείς είμαστε πολύ γρήγοροι με την κατάλληλη κατανάλωση».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ελαστικά της Michelin, η οποία με τα καινούργια πίσω σλικ που έφερε στην Αυστρία, εξάλειψε τις ανησυχίες των οδηγών για το αν θα βγει ο αγώνας.

 

«Νομίζω ότι η Michelin δούλεψε πολύ αυτό το καλοκαίρι και προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα ελαστικά έχουν πολύ καλή αντοχή. Έχω καλή αίσθηση και με τα δυο».

 

O Dovi στις δηλώσεις του ήταν πολύ χαρούμενος με το ρυθμό του με τα φθαρμένα ελαστικά. Ο Iannone πέρα από τη διαχείριση, θα έχει να αντιμετωπίσει και τον πόνο στα πλευρά του.

 

«Ελπίζω να έχω καλή σταθερότητα σε όλο τον αγώνα. Δουλέψαμε πολύ στις ΕΔ3 και 4. Έκανα δυο προσομοιώσεις, τη μια το πρωί και την άλλη το απόγευμα».

 

«Η μοτοσυκλέτα και τα ηλεκτρονικά δούλεψαν πολύ καλά. Είμαστε πολύ σταθεροί. Ωστόσο 28 γύροι είναι πολλοί για όλους».

 

Ο Dovi έχει πάρει μια και μοναδική νίκη στη μεγάλη κατηγορία στο Donington το 2009 όταν οδηγούσε Honda. Αν κερδίσει ο Iannone αύριο, θα είναι η πρώτη της καριέρας του στο MotoGP!

Επόμενο άρθρο »

Austria MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Έξι για τη νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα