• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria GP: Η συνέντευξη Τύπου
Συζητώντας για το άγνωστο!
Νέα 11/08/2016 - 23:32

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Αυστρία και στην Red Bull Ring, όπως είναι το νέο όνομα της πίστας που φιλοξένησε για τελευταία φορά GP το 1997.

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez. «Θα δούμε πως θα είναι η πίστα για όλους», είπε.

 

Ο Ισπανός δεν ήταν παρών στο πρόσφατο τεστ που έγινε στην Αυστρία και πρόσθεσε: «Έκανα μερικούς γύρους με τη μοτοσυκλέτα δρόμου για να μάθω την πίστα».

 

«Υπάρχουν μερικά σημεία που μπορούμε να κερδίσουμε και κάποια άλλα που μάλλον χάνουμε. Θα έχουμε πάντως ένα βασικό set-up διότι η LCR και η Estrella Galicia ήταν στο τεστ».

 

Φυσικά στο τεστ δεν ήταν παρών ούτε και ο Dani Pedrosa, για τον οποίο η πρώτη γεύση που πήρε από την πίστα - με την RC213V-S - ήταν θετική. «Η πρώτη φορά ήταν εντυπωσιακή», είπε.

 

«Σαν να χωρίζεται σε δυο μέρη η πίστα, ενώ για το μεγαλύτερο διάστημα έχεις τέρμα το γκάζι κι επομένως είναι σημαντικό να έχεις μια γρήγορη μοτοσυκλέτα και να κρατάς το γκάζι ανοιχτό για όσο περισσότερο γίνεται».

 

«Απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε και καινούργια ελαστικά, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αντοχής του ελαστικού σε διάρκεια αγώνα. Επομένως θα δούμε τι θα γίνει».

 

Ο μόνος στόχος στο μυαλό του Jorge Lorenzo, προερχόμενος και αυτός όπως όλοι από το καλοκαιρινό διάλειμμα, είναι να προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά του από τον Marquez.

 

«Είναι σημαντικό να επιστρέψω στο δεύτερο μισό δυνατός. Θα δούμε αύριο αν θα είμαστε πιο κοντά στις Ducati απ’ ότι στο τεστ. Στο τέλος του τεστ πάντως είχαμε καταφέρει να βελτιωθούμε. Θα δούμε λοιπόν αν θα συνεχίσουμε έτσι».

 

Ο Valentino Rossi είναι ο μόνος από όλους τους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που έχει αγωνιστεί σε GP στην Αυστρία και μάλιστα δυο χρονιές, το 1996 όταν εκεί πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του και το 1997.

 

«Η χάραξη της πίστας δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε, αν και έχουν γίνει κάποιες μικροαλλαγές. Η άσφαλτος σίγουρα είναι διαφορετική, επίπεδη και χωρία σαμαράκια».

 

«Πιστεύω ότι είναι μια θεαματική πίστα και δεν μοιάζει με καμμία άλλη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είσαι με τέρμα το γκάζι κι επομένως ενδεχομένως να έχουμε ένα διαφορετικού τύπου αγώνα».

 

Αυτό ακριβώς ίσως βοηθήσει τον Andrea Dovizioso να πετύχει κάτι καλό, με τον Ιταλό άσο της Ducati - που παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου - να συμπληρώνει την Κυριακή 250 GP!

 

«Η πίστα ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα μας που είναι γρήγορη στην ευθεία και δυνατή στην επιτάχυνση. Έχουμε αυτοπεποίθηση ενόψει του τριημέρου, αλλά ο αγώνας είναι άλλο κεφάλαιο».

 

«Πρέπει να δουλέψεις στην εντέλεια σε κάθε είδους λεπτομέρεια για να είσαι γρήγορος και στους 28 γύρους. Επίσης και τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά απ’ ότι στο τεστ».

 

Ο Cal Crutchlow κράτησε στην αγκαλιά του πριν μερικές εβδομάδες τη νεογέννητη κόρη του! Ο Βρετανός ήταν ευδιάθετος στη συνέντευξη τύπου, αν και περιμένει ένα δύσκολο Σ/Κ.

 

«Νομίζω ότι θα είναι ένα διαφορετικό, σε σχέση με το Sachsenring, Σ/Κ για εμάς. Το ξέραμε ότι θα είναι έτσι. Στο τεστ δώσαμε βάρος κυρίως στα ηλεκτρονικά».

 

«Από την άλλη όμως δεν λείπουν και τα πλεονεκτήματα για τη μοτοσυκλέτα μας, όπως για παράδειγμα στα σημεία των φρένων. Θα δούμε όμως τι θα γίνει από αύριο».

 

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά στη συνέντευξη, ήταν οι αλλαγές που έγιναν στην τελευταία στροφή της πίστας, την 10. Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναβάτες συμφώνησαν ότι ήταν κάτι θετικό, προσθέτοντας ότι όσο μαθαίνουν την πίστα θα έχουν και περισσότερα να πουν για τα θέματα ασφαλείας.

 

Δείτε εδώ τις ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων για όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Στηρίζοντας το μέλλον!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα