• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka: Θρίαμβος Yamaha!
Απογοήτευσε η Honda στον Αγώνα
Νέα 31/07/2016 - 14:24

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka, με τους Espargaro, Nakasuga και Lowes να κυριαρχούν.

 

Πέρυσι οι δυο πρώτοι μαζί με τον Bradley Smith, είχαν πάρει την πρώτη νίκη του εργοστασίου στον θρυλικό Αγώνα Αντοχής, από το 1996!

 

Αντίθετα μεγάλη ήταν η απογοήτευση στο στρατόπεδο της Honda, καθώς οι Takahashi, Van der Mark και Hayden εγκατέλειψαν με τεχνικό πρόβλημα πριν ολοκληρωθεί η τρίτη ώρα.

 

Από το ξεκίνημα ο Pol Espargaro έκανε μεγάλη διαφορά που έφτασε το ένα λεπτό και 22δ όταν έδωσε την R1 στον Nakasuga για το δεύτερο γύρο των stints.

 

Στο πρώτο pit stop, ο Ιάπωνας είχε διατηρήσει μια μικρή διαφορά υπέρ των μπλε, πάνω στην οποία έχτισε στη συνέχεια ο Alex Lowes, προτού παραδώσει και πάλι τη μοτοσυκλέτα στον Espargaro.

 

Με ρυθμό που κανείς από τους αντιπάλους τους δεν μπορούσε να ακολουθήσει, οι τρεις αναβάτες της Yamaha κατάφεραν να κερδίσουν στο τέλος με διαφορά δυο λεπτών και 17.883δ.

 

Ο Lowes ήταν αυτός που πέρασε την καρώ σημαία, με τους Espargaro-Nakasuga και την υπόλοιπη ομάδα να πανηγυρίζουν στην pit lane.

 

«Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα», σχολίασε ο Espargaro, ο οποίος συμμετέχει - τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον - για τελευταία φορά στην Suzuka, μιας και τη νέα σεζόν θα είναι στην ΚΤΜ.

 

«Είναι ένας ιστορικός αγώνας και τον κερδίσαμε δυο φορές. Είναι το καλύτερο συναίσθημα που θα μπορούσα να νοιώσω και η δεύτερη φορά είναι καλύτερη! Πάντα!»

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki με τους Yanagawa-Watanabe-Haslam και με διαφορά 10δ από την Yoshimura Suzuki (Tsuda-Brookes-Haga) που πήρε την τρίτη θέση.

 

Για την Honda ήταν ένας καταστροφικός αγώνας. Στην πρώτη (και τελευταία του) έξοδο, ο Hayden είχε πρόβλημα με την Fireblade ήδη με το που βγήκε από τα pits!

 

Μέχρι να σταματήσει εντελώς η μοτοσυκλέτα του από το τεχνικό πρόβλημα, ο Αμερικανός θρύλος του MotoGP ήταν 50 δευτερόλεπτα πίσω από τον Espargaro.

 

Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά η συμμετοχή της Honda σ’ αυτόν τον τόσο σημαντικό - για τους Ιάπωνες - Αγώνα, στιγματίζεται από κάποιο πρόβλημα της μοτοσυκλέτας.

 

Πέρυσι ήταν με τη γνωστή πτώση του Casey Stoner, που άργησε το εργοστάσιο να παραδεχτεί ότι δεν οφειλόταν στον Αυστραλό, αλλά στο γκάζι της μοτοσυκλέτας που κόλλησε!

Επόμενο άρθρο »

Δύσκολα για την Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη Suppo: Μέρος 3ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα