• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Άλλος ένας τρελός αγώνας!
Δεν ήξερα καν σε ποια θέση ήμουν!
Νέα 17/07/2016 - 23:06

Ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στην Γερμανική πίστα του Sachsenring από το 2010.

 

Παρά το ότι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στο πρώτο κομμάτι με την πίστα πολύ βρεγμένη, ενώ είχε και μια έξοδο στα χαλίκια που του στέρησε χρόνο.

 

Όμως ήταν αυτή η έξοδος που βοήθησε εν τέλει τον Ισπανό της Repsol Honda να πάρει μια νίκη παρόμοια με αυτή που είχε πετύχει πέρυσι στο Misano!

 

Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για τον 23χρονο αν ήταν μπροστά στον αγώνα κι έπρεπε να πάρει την απόφαση να βγει, ενώ ήταν μπροστά και στη βαθμολογία.

 

Όμως από τη στιγμή που είχε πέσει στην 10η θέση όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Marquez, ο οποίος χωρίς να έχει κάτι να χάσει αποφάσισε να βγει και να φορέσει τα σλικ ελαστικά!

 

Μετά την αλλαγή «πέταγε» με τα σλικ οδηγώντας εκπληκτικά σε μια πίστα που ακόμα δεν είχε στεγνώσει αρκετά, όπως για παράδειγμα προς το τέλος του αγώνα!

 

Εν τούτοις ο Marquez ήταν φοβερά γρήγορος και κέρδιζε εφτά δευτερόλεπτα στο γύρο από τους αντιπάλους του, σκαρφαλώνοντας εύκολα στην κορυφή!

 

Πάντως στην αρχή του αγώνα δυσκολεύτηκε επειδή «...είχα διαλέξει το λάθος βρόχινο ελαστικό για το στυλ μου».

 

«Έβαλα το έξτρα μαλακό την τελευταία στιγμή, βλέποντας ότι αυτό είχαν οι Valentino και Jorge αλλά τελικά με δυσκόλεψε πολύ, δεν ταίριαζε στο στυλ μου».

 

Την ώρα που ο Rossi παραδεχόταν στις δηλώσεις του ότι δεν μπορούσε να κάνει το μπροστινό σλικ να δουλέψει, αντίστοιχα ο Marquez αποκάλυπτε ότι γι’ αυτόν τα σλικ ήταν μονόδρομος!

 

«Για μας τα ενδιάμεσα δεν υπάρχουν... απλά! Πάμε από το βρεγμένο στο στεγνό! Για μένα τα σλικ ήταν η σωστή επιλογή».

 

«Πήρα το ρίσκο γιατί ήμουν μακριά από την πρώτη θέση, μακριά από το βάθρο. Η αγωνιστική γραμμή ήταν στεγνή αλλά πολύ στενή, ενώ μερικές στροφές ήταν βρεγμένες ακόμα».

 

«Ήταν ένας τρελός αγώνας! Δεν ήξερα καν τη θέση μου... τη μια στιγμή ήμουν 4ος και την άλλη 1ος με διαφορά 20δ».

 

Ο Marquez τελείωσε το πρώτο μισό της σεζόν στην πρώτη θέση και με σημαντική διαφορά από τους διώκτες του:  +48 από τον Lorenzo και +59 από τον Rossi.

 

«Ειλικρινά σ’ αυτό το πρώτο μισό δεν ήμουν ο πιο γρήγορος, αλλά ήμουν ο πιο σταθερός. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή με πέρυσι!»

 

«Τώρα ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε με λίγες διακοπές, αλλά δεν ξεχνάμε ότι το δεύτερο μισό θα είναι δύσκολο και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

 

Το παρελθόν συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή μαθημάτων για τον Marc Marquez: «Πρέπει να προσέξουμε να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

 

«Το 2014 ήμουν μπροστά με περισσότερους βαθμούς, αλλά έπεσε σε δυο συνεχόμενους Γύρους στο Misano και στην Aragon και χάσαμε 50 βαθμούς».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Λίγο νωρίτερα ν’ άλλαζα

« Προηγούμενο άρθρο

Επιμένει ο Lorenzo:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα