• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stoner ίσως κάνει έκτακτη συμμετοχή
Μίλησε για όλα στη διάρκεια του WDW
Νέα 03/07/2016 - 18:49

To World Ducati Weekend που γίνεται εδώ και τρεις ημέρες στο Misano είνια μια μεγάλη γιορτή για τους Ducatisti και ο Casey Stoner δεν θα μπορούσε να λείψει, αφού μάλιστα τις δύο προηγούμενες μέρες έκανε 100 γύρους μέσα στην πίστα για να βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της Desmosedici GP της Ιταλικής εταιρίας.

Με την ευκαιρία ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει φέτος έκτακτη συμμετοχή (wild card) σε κάποιον αγώνα. “Δεν είναι στα σχέδιά μου αυτήν τη στιγμή, στο πρόγραμμα υπάρχουν μόνο το τεστ στην Αυστρία τον Αύγουστο. Μετά από αυτή τη δοκιμή θα μιλήσουμε για το μέλλον και για τα άλλα τεστ”, απάντησε το “καγκουρό”, που έχει πει και άλλη φορά ότι θεωρεί τη συμμετοχή σε έναν αγώνα μέρος του προγράμματος των δοκιμών εξέλιξης! Βέβαια έχει τονίσει ότι για να συμμετέχει κανείς σε ένα GP δεν αρκεί να είναι γρήγορος, χρειάζεται και άψογη φυσική κατάσταση, κάτι στο οποίο προς το παρόν ο Αυστραλός υστερεί!

Ο Dall’Igna, το “αφεντικό” του αγωνιστικού τμήματος είπε ότι η δουλειά του Casey είναι να βοηθήσει στο να κερδίσουμε και πάλι το Πρωτάθλημα, δουλεύοντας πάνω στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αλλά και τους οδηγούς της ομάδας. Μια έκτακτη συμμετοχή είναι κάτι που το αφήνουμε στην τύχη, είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα που έχουν όλοι οι Ducatisti για επιστροφή του οδηγού που κέρδισε το Πρωτάθλημα με την Ducati το 2007, έστω και για έναν μόνο αγώνα.

 

Ο Stoner από την πλευρά του μίλησε για τις δοκιμές: “Η Ducati δυσκολεύεται τελευταία όταν το επίπεδο πρόσφυσης στην πίστα δεν είναι καλό και σε αυτόν τον τομέα βελτιωθήκαμε”, είπε, οπότε στην ερώτηση τι λείπει πια από την Ducati για να κερδίζει απάντησε: “Όλες οι μοτοσυκλέτες έχουν αδύναμα σημεία, αλλά προς το παρόν τα αποτελέσματα δεν δείχνουν τις δυνατότητές μας. Σκεφτείτε ότι ο Iannone στο Mugello έκανε τον ταχύτερο γύρο στον τελευταίο του αγώνα”.

 

Μετά αναφέρθηκε στα σημεία που χρήζουν βελτίωσης: “Στο φρενάρισμα πάει καλά και έχουμε ένα φανταστικό μοτέρ. Στην πραγματικότητα η Desmosedici βρίσκεται στο όριο σε ένα σημείο της στροφής, αλλά το βελτιώσαμε αυτό στο τεστ. Θα ήθελα μόνο να βάλουμε όλα μαζί τα κομμάτια του παζλ και θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν μιλώ μόνο για τη βελτίωση των θέσεων στην κατάταξη, αλλά και για την αίσθηση των οδηγών”. Σε αυτούς που λένε ότι το οδηγικό στυλ του Lorenzo δεν ταιριάζει στην Ducati, ο Αυστραλός απάντησε: “Δεν νομίζω ότι μια μοτοσυκλέτα απευθύνεται υποχρεωτικά σε ένα μόνο στυλ. Κοιτάξτε τους Valentino και Lorenzo, έιναι γρήγοροι παρά το ότι οδηγούν διαφορετικά και το ίδιο συμβαίνει με τους δύο δικούς μας Andrea. Ξέρω τι θέλει ο Jorge από μια μοτοσυκλέτα και μακάρι να βρει το σωστό setup και να πάει καλά από την πρώτη στιγμή. Προς το παρόν ότι και να πούμε είναι θεωρίες”.

 

O Stoner λοιπόν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο έκτακτης συμμετοχής, για μετά το τεστ της Αυστρίας στις 15 Αυγούστου, κάτι που θα δώσει χαμόγελα σε όλους στην Ducati! Η αγάπη που του έδειξαν οι χιλιάδες Ducatisti στο Misano ίσως του κάνει το "κλικ!"

Επόμενο άρθρο »

Domenicali: Ο Lorenzo;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Μπεγνής στην pole position και 4ος στον Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα