• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
0.081 διαφορά μετά από 12ώρες Αγώνα!
Στο EWC στο Portimao η μικρότερη διαφορά της ιστορίας
Νέα 12/06/2016 - 13:40

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (Endurance World Championship) φέτος έχει 4 Αγώνες, ο πρώτος έγινε στο Le Mans (24ώρες) και ο δεύτερος ήταν οι 12ώρες του Portimao στην Πορτογαλία. Χθες το βράδυ εκεί γράφτηκε ιστορία, καθώς μετά από 12 ώρες αγώνα η νίκη κρίθηκε με διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου!!! Η μικρότερη διαφορά στην ιστορία των αγώνων αντοχής, με την ομάδα GMT94 Yamaha να κερδίζει την Suzuki Endurance Racing Team. Η τρίτη ομάδα του βάθρου η Honda Endurance Racing ήταν 4 γύρους πίσω από τις δύο πρώτες.

 

Ο David Checa για την GMT94 Yamaha μπήκε 30' πριν το τέλος στα πιτς για αλλαγή πίσω ελαστικού και ανεφοδιασμό και βγήκε με διαφορά μικρότερη από 4'' πίσω από τον Etienne Masson της Suzuki Endurance Racing Team. Μέχρι τότε η μάχη των δύο ομάδων ήταν σκληρή και είχε αρχίσει από την πρώτη ώρα. Με διαφορά στην στρατηγική η πρωτιά άλλαζε κάθε φορά που μια από τις δύο ομάδες έμπαινε στα πιτς για αλλαγή οδηγού, αλλαγή ελαστικών και ανεφοδιασμό. Η GMT94 αποφάσισε και έκανε 13 αλλαγές, μία παραπάνω από την SERT, αλλά σε αυτήν την τελευταία αλλαγή δεν έβαλε νέο μπροστινό λάστιχο για να κερδίσει χρόνο και δεν άλλαξε οδηγό, καθώς ο Checa ήταν πολύ δυνατός. Έκανε μια σειρά γρήγορων γύρων και πέρασε πρώτος στο τελευταίο 10λεπτο για να απαντήσει ο Masson με πέρασμα δύο φορές στο τέλος της ευθείας, αλλά τον Ισπανό να ξαναπαίρνει την πρώτη θέση στα φρένα. Στην έξοδο της τελευταίας στροφής μια τελευταία προσπάθεια για slipstream από την Suzuki GSXR1000 κατέληξε στον πιο κοντινό τερματισμό της ιστορίας.

Για την GMT94 Yamaha οδήγησαν οι: David Checa, Niccolo Canepa, Lucas Mahias.

Για την Suzuki Endurance Racing Team οδήγησαν οι: Anthony Delhalle, Vincent Philippe, Etienne Masson.

Αρκετά πιο πίσω η Honda Endurance Racing πήρε την 3η θέση, χωρίς να καταφέρει η YART Yamaha Official EWC Team να την πιέσει καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την εξάτμιση την τελευταία ώρα του αγώνα. Η Team April Moto Motors Events με Suzuki τερμάτισε 5η και προηγείται της σχετικής βαθμολογίας του Παγκοσμίου, κάτι πολύ σημαντικό, αφού πρόκειται για την ιδιωτική ομάδα που διευθύνει ο Hervé Moineau.

 

Στην κατηγορία Superstock η Tati Team Beaujolais Racing με Kawasaki ZX10R, πήρε τη νίκη με την πολύ καλή 6η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Η Πορτογαλική ομάδα Parkalgar Racing Team εγκατέλειψε την τελευταία ώρα μετά από πτώση του Miguel Oliveira, λόγω μηχανικής βλάβης στην Yamaha R1M. O καλύτερος Πορτογάλος οδηγός, γνωστός από τη συμμετοχή του στην Moto3 & Moto2, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:46.067.

Επόμενος αγώνας του FIM EWC στις 31 Ιουλίου ο περίφημος Αγώνας στην Ιαπωνία: Suzuka 8 Hours.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο. 

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Φτεράκια και νέα ηλεκτρονικά;

« Προηγούμενο άρθρο

Ήρθε το καλοκαίρι με τα ...ΜG!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα