• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί η ΥΑMAHA YZR-M1 είναι η κορυφαία μοτοσυκλέτα του γκριντ;
Τα στατιστικά μετά τους πρώτους δέκα αγώνες της χρονιάς δικαιολογούν γιατί η M1 αποτελεί το σημείο αναφοράς του φετινού Πρωταθλήματος...
Νέα 07/08/2009 - 11:01
Ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια ότι η Yamaha εκτός από δυο σπουδαίους αναβάτες διαθέτει και το καλύτερο «πακέτο» του γκριντ.

Ο λόγος για την YZR-M1 η οποία είναι η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα, τόσο σε απόδοση όσο και σε συμπεριφορά.

Μετά από δέκα αγώνες και με επτά να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ας δούμε γιατί η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι αυτή που όλοι θέλουν να οδηγήσουν...

  • Στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται οι δυο εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha: ο Valentino Rossi με 187 βαθμούς και ο Jorge Lorenzo με 162. Εξάλλου πολύ καλά τα πηγαίνει και ο Colin Edwards της «δορυφορικής» Monster Tech3 που έχει πλασαριστεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 103 βαθμούς.

  • Η Yamaha έχει νικήσει τους έξι από τους δέκα αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα. Τέσσερις νίκες έχει πάρει ο Rossi (Jerez, Catalunya, Assen, Sachsenring) και δύο ο Lorenzo (Μotegi, Le Mans).

  • Το εργοστάσιο του Iwata έχει τον πρώτο λόγο και στις pole positions καθώς αριθμεί οχτώ. Σε αυτόν τον τομέα Rossi και Lorenzo είναι ισόπαλοι έχοντας από τέσσερις.

  • Στους τέσσερις αγώνες που δεν νίκησε κάποια Yamaha υπήρχε αναβάτης της εταιρίας στη δεύτερη θέση.

  • Μέχρι τώρα στους δέκα αγώνες που έχουν γίνει η Yamaha μετράει συνολικά 17 παρουσίες στο βάθρο.

  • Σε τέσσερις αγώνες η Yamaha έχει πετύχει το 1-2 με τους Rossi - Lorenzo. Αυτό συνέβη στα GP της Ιαπωνίας (νικητής ο Lorenzo), της Catalunya (νικητής ο Rossi), του Assen (νικητής ο Rossi) και το Sachsenring (νικητής ο Rossi). Η εταιρία είχε πολλά χρόνια να δει αναβάτες της να κάνουν συνεχόμενα 1-2 στην κορυφαία κατηγορία. Συγκεκριμένα από το 1993 και τους αγώνες του Donington Park και του Brno. Στη βρετανική πίστα νικητής ήταν ο Luca Cadalora με τον Wayne Rainey να τερματίζει στη δεύτερη θέση 3,3 δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ στο GP της Τσεχίας οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Rainey να παίρνει τη νίκη με 7,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Cadalora.

  • Εκτός από τη βαθμολογία των οδηγών όπου έχει τους δυο εργοστασιακούς αναβάτες της να οδηγούν την κούρσα, η Yamaha έχει τον πρώτο λόγο τόσο στη βαθμολογία κατασκευαστών όπου προηγείται με 230 βαθμούς (η 2η Honda έχει 164), όσο και αυτή των ομάδων με την Fiat Yamaha να έχει τεράστια διαφορά από την δεύτερη Repsol Honda (349-209).

    Επόμενο άρθρο »

    EDWARDS: Με στρατιωτική περιβολή!

    « Προηγούμενο άρθρο

    SUPERBIKE: Η Ducati θέλει να κρατήσει Haga και Fabrizio για το 2010.

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα