• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP: Κυριαρχία Lorenzo!
Πολλές πτώσεις, βάθρο για Rossi-Vinales
Νέα 08/05/2016 - 16:43

Ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη στην πίστα του Le Mans, την ώρα που ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marquez, έπεφτε!
 

Για πρώτη φορά φέτος, ο Ισπανός άσος της Repsol Honda έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του σχεδόν την ίδια στιγμή που έπεφτε μπροστά του ο Dovi!

 

Οι δυο τους κυνηγούσαν την τελευταία θέση του βάθρου, καθώς Rossi και Lorenzo είχαν ξεφύγει μπροστά.

 

Ο Marquez ήταν ο μόνος μέχρι σήμερα από τους fantastic4 που δεν είχε πτώση, ενώ στους προηγούμενους αγώνες ήταν ανελλιπώς στο βάθρο.

 

Από την άλλη η ατυχία δεν λέει να αφήσει τον Dovizioso, ο οποίος όμως αυτή τη φορά δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν άλλον παρά τον εαυτό του.

 

Αυτός που ξεχώρισε στον αγώνα, πέρα από τον Lorenzo ο ρυθμός του οποίου ήταν ανίκητος, ήταν ο Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός, έβδομος στο σχηματισμό εκκίνησης, έχασε χρόνο στην αρχή ενώ - όπως είπε - δεν έκανε και καλή εκκίνηση.

 

Στη συνέχεια όμως ήταν γρήγορος και πέρασε πρώτα τον Marquez και μετά τον Dovizioso.

 

Ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αλλά όταν το κατάφερε ο Lorenzo - που κέρδισε τελικά με 10δ διαφοράς τον αγώνα - ήταν πολύ μπροστά.

 

Οι πτώσεις ήταν πάρα πολλές στον αγώνα σήμερα, με εννέα αναβάτες - ο Marquez συνέχισε και τελικά τερμάτισε 13ος - να χάνουν το μπροστινό!

 

Όλοι όσοι τερμάτισαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν βαθμούς, με τον Maverick Vinales να πανηγυρίζει μάλιστα το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία!
 

Ο Ισπανός είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στο πρωινό ζέσταμα. Στον αγώνα οδήγησε σταθερά, δεν έκανε το λάθος κι εκμεταλλευόμενος τις πολλές πτώσεις βρέθηκε τρίτος!

 

Κράτησε τη θέση του μέχρι το τέλος και χάρισε στην Suzuki το πρώτο της βάθρο στην κατηγορία μετά το 2008, όταν τερμάτιζε τρίτος στο Brno ο Loris Capirossi.

 

Πιο πίσω, στην τέταρτη θέση ο Dani Pedrosa, μπροστά από τον Pol Espargaro που στην αρχή ήταν μπροστά από τον Vinales, αλλά δεν είχε το ρυθμό να μείνει κοντά του.

 

Ο Aleix Espargaro πήρε τους 10β της 6ης θέσης, μένοντας μπροστά από τον Danilo Petrucci που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στο χέρι.

 

Ο Ιταλός άσος της Pramac τερμάτισε έναν δύσκολο αγώνα στην 8η θέση κι έδειχνε φανερά καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια στο τέλος.

 

Στη δεκάδα, για δεύτερο αγώνα φέτος μετά την Αργεντινή, βρέθηκε το δίδυμο της Aprilia που είχε φέρει καινούργια εξαρτήματα στην Γαλλική πίστα.

 

Ο Bautista κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον ομόσταυλό του, ενώ και οι δυο τους έμειναν πίσω από τον Hector Barbera.

 

Οι υπόλοιποι που πήραν βαθμούς ήταν ο Eugene Laverty με τον Loris Baz, ενώ ο Marquez τερμάτισε τελευταίος αλλά πήρε τρεις βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Περιστεράς & Καμζέλης στο MiniGP Ιταλίας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2: 25β για Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα