• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Βρετανική σχολή σε κρίση...
Κάποτε οι Bρετανοί πρωταγωνιστούσαν στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα ψάχνεις με τα... κιάλια να βρεις Βρετανό αναβάτη στο γκριντ...
Νέα 31/07/2009 - 12:02
Ο James Toseland ήταν η μεγάλη ελπίδα των Βρετανών για νίκες και διακρίσεις στα MotoGP αλλά δυστυχώς γι' αυτούς ο 29χρονος αναβάτης αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών τους.

Το Νησί έχει τεράστια παράδοση στους αγώνες μοτοσυκλετών έχοντας αναδείξει σπουδαίους αναβατές στο παρελθόν που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του σπορ.

Αναβάτες-θρύλοι όπως ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc στην ιστορία του σπορ Les Graham, ο Geoff Duke, o John Surtees, o Phil Read, ο Mike "The Bike" Hailwood και ο Barry Sheene έχουν κατακτήσει συνολικά 17 Πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία (500cc) με το τελευταίο να έρχεται το 1977 από τον αείμνηστο Sheene.

Έκτοτε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους Βρετανούς που«Τόπο στα νιάτα», λέει ο Carl Fogarty
«Τόπο στα νιάτα», λέει ο Carl Fogarty
πλέον πολύ -μα πάρα πολύ- σπάνια βλέπουν κάποιο συμπατριώτη τους να πρωταγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο τελευταίος Βρετανός αναβάτης που νίκησε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας (500άρια τότε) ήταν ο Barry Sheene το 1981 στο σουηδικό GP που έγινε πίστα του Anderstorp! Αυτή ήταν η 23η και τελευταία νίκη που σημείωσε ο γεννημένος στο Λονδίνο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 500cc (1976, 1977).

Ο James Toseland μπήκε στα MotoGP το 2008 έχοντας στεφθεί την προηγούμενη χρονιά Πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι εμφανίσεις του ωστόσο με την ομάδα της Tech 3 δεν πείθουν και πολύ δύσκολα θα τον δούμε και του χρόνου στα MotoGP.

Για την περιπέτεια του Toseland στα MotoGP μίλησε ο Carl Fogarty, ένας εκ των κορυφαίων Βρετανών οδηγών που πέρασαν από το WSBK. «Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην περίπτωσή του, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του», είπε ο Foggy με τα τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1994, 1995, 1998, 1999) και τις 59 νίκες στα Superbike ο οποίος μάλιστα έχει τρέξει και στα GP χωρίς όμως επιτυχία.

Ο King Carl δεν σταμάτησε εκεί αλλά πρότεινε και λύσεις ώστε η Βρετανία να μπορέσει κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσει και πάλι στα MotoGP: «H πραγματικότητα είναι αυτή: Αν η Μεγάλη Βρετανία θέλει να βρει έναν αναβάτη-νικητή στα GP, το μόνο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να εστιάσει το ενδιαφέρον στα παιδιά που ακόμα δεν έχουν πετύχει τίποτα, που δεν έχουν χρήματα για να ξεκινήσουν τους αγώνες, που ακόμα ψάχνουν τη μεγάλη ευκαιρία. Ο James έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα στα Superbike και έχει ήδη κερδίσει αρκετά χρήματα. Το καλύτερο είναι να δώσουμε μια ευκαιρία σε πιτσιρικάδες, όπως τον Bradley Smith για παράδειγμα, που πιστεύω ότι μέσα σε τρία χρόνια θα καταφέρει πολλά πράγματα».

Ο Smith είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ελπίδα των Βρετανών για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών. Μόλις 19 χρόνων ο αναβάτης από την Οξφόρδη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των 125cc με 98,5 βαθμούς, με τον επικεφαλής Julian Simon να έχει 154.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Φουντώνει ο ανταγωνισμός για το βραβείο της BMW M

« Προηγούμενο άρθρο

ΕDWARDS: “Ήθελα να ξεκινήσω τον αγώνα με βρόχινα ελαστικά!”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα