• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ2016 Τρίπολη SS: Τριπλός συναγωνισμός
Ο Κουτσουμπός νικητής στην Supersport
Νέα 20/04/2016 - 01:05

Φωτογραφία: Ιωάννα & Γιώργος Φιωτάκης IGF Productions

 

Η κατηγορία Supersport έχει δώσει πολύ δυνατές μάχες και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά οι θεατές απόλαυσαν μέχρι 3 γύρους πριν το τέλος μια φοβερή τριπλή μάχη! Συγκεκριμένα ο Πρωταθλητής του 2015 Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6, o Μιχάλης Κουτσουμπός με την γνωστή Honda CBR600RR και ο Τάσος Σπερελάκης με μια ακόμη Yamaha R6, πάλεψαν σώμα με σώμα για 21 γύρους, με συνεχείς εναλλαγές στις πρώτες θέσεις. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο νεαρός Σπερελάκης που εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά του απέναντι στους πολύ πιο έμπειρους Πρωταθλητές. Ο Σπερελάκης είχε κάνει μια ανάλογη εμφάνιση πριν μερικά χρόνια στην κατηγορία ΟΡΕΝ στην Τρίπολη και φαίνεται ότι του πάει η πίστα, αφού μάλιστα σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 58:200, στον 17ο από τους 24 γύρους. Στον 22ο γύρο και ενώ πάλευε με τον Παπαγεωργίου στην πρώτη θέση άνοιξε τη γραμμή του στα “τσιμέντα” και είχε τελικά μια ανώδυνη πτώση, λόγω της οποίας δεν τερμάτισε. Ο Κουτσουμπός που ήταν πολύ κοντά εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα των δύο αλλά και την πολύ καλή απόδοση των Michelin και πέρασε μπροστά, κρατώντας τη νίκη παρά την προσπάθεια του περσινού Πρωταθλητή που αρκέστηκε στην 2η θέση. Ο Κουτσουμπός πήρε την πρώτη του νίκη 20 χρόνια νωρίτερα και ακόμη κερδίζει! 

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 18χρονος Φάνης Μίχας που αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα με υπερθέρμανση του κινητήρα της Triumph Daytona 675 και ήταν τυχερός που το μοτέρ άντεξε μέχρι το τέλος ανεβάζοντας πολύ ψηλά τη θερμοκρασία του και φυσικά χάνοντας σε απόδοση. Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος που είχε αρχίσει να τον πλησιάζει πριν τα μισά του αγώνα έμεινε από φρένα στην Honda CBR600RR και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, ενώ με ίδια μοτοσυκλέτα o Σταύρος Τριντής που και αυτός είχε καλούς χρόνους, έπεσε και εγκατέλειψε.

Κουτσουμπός (57), Παπαγεωργίου (1), Σπερελάκης (13)
Κουτσουμπός (57), Παπαγεωργίου (1), Σπερελάκης (13)

Στην 4η θέση έμεινε ο Δημήτρης Παπαγγέλου που έκανε θαυμάσια εκκίνηση και έμεινε στο πρώτο γκρουπ στους πρώτους γύρους για να υποχωρήσει αργότερα. Ο Ανδρέας Ψυχογιός που συμμετείχε με την Yamaha R6 στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το Isle Of Man, πήρε την 5η θέση, δείχνοντας πολύ δυνατός. Οι Βέλλιος, Μανδρώνης και Χάλαρης συμπλήρωσαν τους 8 που πήραν τη σημαία του τερματισμού, ενώ στους εγκαταλείψαντες είναι και οι Γκιζίνος και Σακελλαρίου.

Μίχας
Μίχας

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο!    

Παπαγγέλου
Παπαγγέλου
Τζωρτζόπουλος
Τζωρτζόπουλος
Παπαγεωργίου - Σπερελάκης
Παπαγεωργίου - Σπερελάκης
Κουτσουμπός
Κουτσουμπός
Παπαγεωργίου - Κουτσουμπός
Παπαγεωργίου - Κουτσουμπός
Ο Τερματισμός με Κουτσουμπό 1ο
Ο Τερματισμός με Κουτσουμπό 1ο

Επόμενο άρθρο »

Κάντο όπως στο Τέξας!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Θα είναι δυνατοί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα