• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Δεύτερος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής.
Ο Αυστραλός έκανε δοκιμές για ρυθμίσεις στο βρεγμένο, αλλά αποσύρθηκε γρήγορα.
Νέα 25/07/2009 - 09:30

Ο Casey Stoner πραγματοποίησε 16 γύρους σε μικτές συνθήκες την Παρασκευή, τους λιγότερους από κάθε άλλον αναβάτη. Παρ' όλα αυτά βρέθηκε δεύτερος, πιο αργός μονάχα από τον Dani Pedrosa.

 

Ο Stoner ήταν ήδη πίσω στα pit της Ducati για να συζητήσει με τους μηχανικούς του, όταν ο Ισπανός έκανε ταχύτερο χρόνο. Ο Αυστραλός αποφάσισε πως να ξαναμπεί με λάστιχα βροχής σε στεγνή πίστα ήταν ένα ρίσκο που δε χρειαζόταν να πάρει.

 

“Είναι καλό που μπορέσαμε να κάνουμε δοκιμές για το στήσιμο στο βρεγμένο, διότι προβληματιζόμασταν από αυτό, ολόκληρη τη χρονιά, και χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Είμαστε ακόμα μακριά, αλλά έχουμε μια καλή βάση, πάνω στην οποία θα εργαστούμε”, δήλωσε ο νικητής του Βρετανικού Grand Prix για το 2007 και το 2008.

 

“Μόλις κάναμε κάποιους γύρους στο βρεγμένο, αποφάσισα να σταματήσω για το υπόλοιπο των δοκιμαστικών, παρ' ότι η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει. Θεώρησα ότι ήταν ανόητο να ρισκάρω μια πτώση την πρώτη μέρα ενός τόσο σημαντικού σαββατοκύριακου.” συνέχισε ο Αυστραλός.

 

Ο ομόσταβλός του Stoner, Nicky Hayden ήταν δέκατος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

 

“Τυπικός Βρετανικός καιρός!” δήλωσε. “Είναι έτσι από την αρχή της εβδομάδας. Ξεκινήσαμε στο βρεγμένο, και δεν είχαμε καλή αίσθηση. Κάποιες αλλαγές μας βοήθησαν να βελτιωθούμε, όσο προχωρούσαν τα δοκιμαστικά. Στον τελευταίο γύρο πήγα εντελώς ευθεία στην τελευταία στροφή, η μοτοσυκλέτα παρουσίαζε υποστροφή, και έκανα ένα λάθος που μου στοίχισε σε χρόνο. Βασικά, η μοτοσυκλέτα δεν είχε καλή αίσθηση στο βρεγμένο, αλλά βελτιώθηκε πολυ στο στεγνό. Ο καιρός φαίνεται πως θα βελτιωθεί αύριο, το οποίο είναι κάτι που επιθυμούμε, διότι σήμερα ήταν αδύνατο να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα” ολοκλήρωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006.

Επόμενο άρθρο »

125 cc : O Simón πρώτος στα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

« Προηγούμενο άρθρο

PEDROSA: “Εκπληκτικό το να βρίσκομαι στην κορυφή”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα