• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSA: “Εκπληκτικό το να βρίσκομαι στην κορυφή”
Ο Dani Pedrosa συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, ηγούμενος των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών στο Grand Prix, του Donington.
Νέα 25/07/2009 - 08:54

Το session ξεκίνησε με πολύ υγρές συνθήκες, αλλά ολοκληρώθηκε με ηλιοφάνεια σε σχεδόν στεγνή πίστα, αν και κανείς δεν ένιωσε αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να αλλάξει σε slick ελαστικά.

 

Ο αναβάτης της Repsol Honda βρέθηκε στην κορυφή, μπροστά από τον Casey Stoner, με διαφορά 0.245 δευτερόλεπτα, μόλις στον τελευταίο του γύρο. Παρ' όλα αυτά, ο Ισπανός παρέμεινε 10 δευτερόλεπτα μακριά από το δικό του ρεκόρ γύρου, το οποίο σημείωσε στη νίκη του το 2006, με την εργοστασιακή Honda των 990c.c.

 

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα και ικανοποιημένος από το πως χειριστήκαμε αυτά τα περίεργα δοκιμασικά. Οι συνθήκες άλλαζαν συνεχώς, οπότε έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους χρόνους μας έτσι ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες”, δήλωσε ο Ισπανός.

 

“Υπάρχουν ακόμα σημεία που μπορούμε να βελτιωθούμε – όπως η αίσθηση της μοτοσυκλέτας σε πολύ βρεγμένες συνθήκες - και θα δουλέψουμε πάνω σ' αυτά τα σημεία, διότι ο καιρός δεν φαίνεται να σταθεροποιείται, και ενδέχεται να έχουμε ακόμα περισσότερη βροχή την Κυριακή.”

 

Στο τέλος τον δοκιμαστικών η πίστα είχε σχεδόν στεγνώσει, αλλά παραμείναμε με λάστιχα βροχής κάτι που νομίζω ότι ήταν χρήσιμο, διότι παρόμοιες συνθήκες ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε και στον αγώνα. Είμαστε σε καλή φόρμα και ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση μέχρι και το τέλος του απογεύματος της Κυριακής”

 

Ο έτερος αναβάτης της Repsol Honda, Andrea Dovizioso είχε και αυτός καλό ρυθμό, σημειώνοντας τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, με 0.442 δευτερόλεπτα πίσω από τον Pedrosa.

 

“Είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή μας δουλειά”, δήλωσε ο Ιταλός, που προσπαθεί να βάλει τέλος στις κακές εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων. “Φυσικά, πρέπει να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις και να βρούμε περισσότερη πρόσφυση, αλλά είναι μια καλή αρχή για το τελευταίο Grand Prix στο Donington.”

 

Αρχίσαμε σε πολύ υγρές συνθήκες, όπου είχα καλή αίσθηση της μοτοσυκλέτας, κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Η πίστα είχε καλά επίπεδα πρόσφυσης και μπόρεσα να βρω ένα γρήγορο ρυθμό, από την αρχή.”

 

“Οι συνθήκες άλλαζαν συνεχώς, και στο τελευταίο σκέλος των δοκιμαστικών, η πίστα είχε στεγνώσει κατά 90%. Δεν πίεσα για να κάνω τον καλύτερο χρόνο, που θα μπορούσα, γιατί περίμενα δύο μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ελαστικά βροχής, όταν αυτά ήταν καινούρια. Οπότε έχω εμπιστοσύνη για αύριο, και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μια καλή θέση στις κατατακτήριες δοκιμές”, ολοκλήρωσε ο Ιταλός.

Επόμενο άρθρο »

STONER: Δεύτερος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Ταχύτερος ο Rabat στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Donington

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα