• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έχουμε καθυστερήσει
Στις προετοιμασίες για το 2016
Νέα 18/01/2016 - 17:05

Ο Valentino Rossi παραδέχεται ότι η Yamaha έχει μείνει λίγο πίσω, όσον αφορά στις προετοιμασίες της για το νέο Πρωτάθλημα.

 

Ο λόγος είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Jorge Lorenzo είχαν εμπλακεί στη μάχη του Τίτλου, την ώρα που οι άλλοι κατασκευαστές είχαν την πολυτέλεια να ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν.

 

Στη συνέχεια ο Vale αποκάλυψε ότι η Yamaha θα δοκιμάσει κι ένα καινούργιο ντεπόζιτο που θα είναι τοποθετημένο στη σέλα, στην προσπάθεια που γίνεται για να προσαρμοστούν στα ελαστικά της Michelin.

 

«Στα τέλη του 2015 η Yamaha είχε ένα πρόβλημα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές: οι δυο οδηγοί της πάλευαν για τον Τίτλο», σχολίασε ο Rossi.

 

«Πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια όλοι οι κατασκευαστές θα ήθελαν ένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά για εμάς σημαίνει ότι έχουμε καθυστερήσει».

 

«Η Suzuki, η Ducati και η Honda έκαναν τις δοκιμές στο Misano στα μέσα της χρονιάς με τα Michelin κι έκαναν ένα καλό βήμα».

 

«Εμείς κάναμε δοκιμές με τα Bridgestone για να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος της σεζόν και νομίζω ότι έχουμε μείνει λίγο πίσω».

 

«Για το τεστ στην Sepang δεν ήμασταν έτοιμοι και χρειαζόμασταν και λίγη ξεκούραση μετά από τέτοιο Πρωτάθλημα».

 

« Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και γρήγοροι για να κατανοήσουμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας κι επομένως οι δοκιμές για εμάς θα ξεκινήσουν επίσημα την 1η Φεβρουαρίου».

 

Μια από τις αλλαγές που εξετάζεται στην Yamaha, είναι και η τοποθέτηση του ντεπόζιτου, στη σέλα του αναβάτη. Με μια τέτοια μοτοσυκλέτα είχε μπει στην πίστα ο δοκιμαστής Nakasuga στο Motegi.

 

Οι Rossi και Lorenzo θα συγκρίνουν το συμβατό και το καινούργιο ντεπόζιτο στο τεστ της Μαλαισίας, για να αποφασίσουν ποιό θα κρατήσουν.

 

Το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή αυτή είναι να αλλάξει η κατανομή βάρους της Μ1 για να προσαρμοστούν στο πίσω ελαστικό της Michelin που προσφέρει πάρα πολύ πρόσφυση.

 

«Η Yamaha έκανε το νέο ντεπόζιτο για να δούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τα Michelin, να αλλάξουμε την κατανομή βάρους».

 

«Δεν ξέρουν όμως τι θα γίνει, όπως κι εμείς. Ήταν απλά μια ιδέα. Στο πρώτο τεστ στην Μαλαισία θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε μια απόφαση».

 

Η άλλη μεγάλη αλλαγή του 2016 είναι το ενιαίο software, ωστόσο ο Valentino φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στους μηχανικούς της Yamaha, τονίζοντας ότι αυτή «δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα».

 

Για τον Ιταλό σούπερ σταρ οι αλλαγές στο set-up των μοτοσυκλετών για να προσαρμοστούν στα ελαστικά της Michelin, αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση.

 

«Για μένα είναι λογικό που όλοι παραπονιούνται, ίσως αυτή να μην είναι η σωστή λέξη, όμως τα ηλεκτρονικά είναι χειρότερα από τα δικά μας».

 

«Οι μηχανικοί μας δουλεύουν σκληρά. Με την ενιαία ECU η πρώτη εντύπωση είναι ανησυχητική, γιατί αυτά είναι διαφορετικά και χειρότερα».

 

«Για μένα όμως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να τα προσαρμόσουμε στη μοτοσυκλέτα».

 

«Ανησυχούμε περισσότερο για τα ελαστικά κι εδώ το ερωτηματικό για το πως τα νέα ελαστικά θα ταιριάξουν με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, είναι μεγαλύτερο».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν χρειάζεται ν’ αποδείξω τίποτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτες Φωτό της M1 του ‘16

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα