• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ειδική 7
Περιπετειώδης ειδική με τον καιρό πρωταγωνιστή
Νέα 10/01/2016 - 10:09

Η δυσκολότερη ειδική - μέχρι στιγμής - του φετινού Rally Dakar ολοκληρώθηκε χτες, με πολλούς αναβάτες να αποσύρονται και τον αγώνα να διακόπτεται νωρίτερα λόγω καιρού!
 

Ο Antoine Meo ήταν πρώτος όταν οι διοργανωτές αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ειδική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Πίσω του ήταν οι Kevin Benavides (Honda) και Paulo Goncalves (HRC).

 

Ο νικητής της προηγούμενης ειδικής ξεκίνησε πρώτος και από την πρώτη στιγμή έδωσε μάχες με τον Goncalves, ο οποίος όμως σύντομα θα έμενε πίσω.

 

Ο αναβάτης του HRC δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, συνάντησε όμως στο δρόμο του τον Matthias Walkner (ΚΤΜ) που είχε πέσει και ζήτησε βοήθεια μένοντας 10 λεπτά μαζί με τον συναθλητή του.

 

Με το τέλος της ειδικής οι διοργανωτές αφαίρεσαν τα 10 λεπτά που έχασε ο Goncalves, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος αναβάτης να παραμείνει στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

 

Μπροστά ο ρυθμός του Price  ήταν καταπληκτικός, αλλά σταδιακά ανέβαινε πάρα πολύ και ο Meo, ενώ δυνατός ήταν και ο Benavides που είχε ανέβει στη δεύτερη θέση εν τω μεταξύ.

 

Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής δεν χρονομετρήθηκε ποτέ, καθώς οι διοργανωτές - λόγω καιρού - έβαλαν τέλος στον αγώνα, με τον Meo να παίρνει την πρώτη του ειδική στο Dakar!

 

«Το πρώτο κομμάτι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και δεν μπορούσαμε να δούμε καλά-καλά το δρόμο λόγω του ήλιου», σχολίασε ο Antoine Meo.

 

«Μετά την ουδέτερη ζώνη όμως, πραγματικά το διασκέδασα... πρόλαβα τους δυο αναβάτες μπροστά μου ενώ και λόγω της ομίχλης δεν είχε καθόλου σκόνη».

 

«Ήταν καταπληκτικό! Οδήγησα γρήγορα, δεν έκανα λάθη κι ένιωθα καλύτερα απ’ ότι χτες! Είμαι χαρούμενος. Ακόμα ανακαλύπτω το Dakar».

 

«Είναι ακόμα δύσκολο να κρίνω. Ήθελα να είμαι μέσα στη δεκάδα και μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε ακόμα καλύτερα. Θα προσπαθήσω να είμαι σταθερός και να μην κουραστώ».

 

«Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να μείνω κοντά. Από φυσικής κατάσταση νιώθω καλά, αλλά ξέρω ότι έχουμε μπροστά μας την πιο δύσκολη εβδομάδα. Θα παραμείνω ήρεμος και θα δούμε τι θα γίνει».

 

Μετά τους νέους υπολογισμούς στους χρόνους ο Goncalves ανέβηκε στην τρίτη θέση των αποτελεσμάτων της 7ης Ειδικής, με τον Michael Metge (Honda) να είναι τέταρτος.

 

Ο Price ήταν πέμπτος, με τον αναβάτη της Rockstar Husqvarna, Pablo Quintanilla, να παίρνει την έκτη θέση.

 

Στην 5η Ειδική ο Joan Barreda έχασε κάθε ελπίδα για νίκη στο φετινό Dakar, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα για τον ίδιο χτες.

 

Ο αναβάτης του HRC είχε κι έναν τραυματισμό στο αριστερό του χέρι που δεν είχε γίνει γνωστός την Παρασκευή κι έτσι χτες αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει στο Dakar και αποσύρθηκε.

 

Αντίθετα ο ομόσταυλός του, Ricky Brabec, αρχίζει και ανεβάζει την απόδοσή του στην πρώτη του παρουσία στον σκληρότερο αγώνα του κόσμου, ολοκληρώνοντας την 7η Ειδική στην 10η θέση.

 

Σήμερα οι αναβάτες θα ξεκουραστούν, για να ριχτούν και πάλι στη «μάχη» την Δευτέρα, στο δεύτερο μισό του φετινού Rally Dakar.

 

Αποτελέσματα 7ης Ειδικής

 1. Antoine Meo (KTM) FRA – 2:27:27

 2. Kevin Benavides (Honda) ARG – 2:29:20

 3. Paulo Goncalves (Honda) PRT – 2:29:23

 4. Michael Metge (Honda) FRA – 2:31:18

 5. Toby Price (KTM) AUS – 2:32:00

 6. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 2:32:19

 7. Txomin Arana (Husqvarna) ESP – 2:32:30

 8. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 2:33:28

 9. Stefan Svitko (KTM) SVK – 2:33:30

 10. Ricky Brabec (Honda) USA – 2:33:44

 

Η γενική κατάταξη μετά το τέλος της 7ης Ειδικής

 1. Paulo Goncalves (Honda) PRT – 22:52:30

 2. Toby Price (KTM) AUS – 22:55:42

 3. Stefan Svitko (KTM) SVK – 23:01:54

 4. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 23:10:36

 5. Kevin Benavides (Honda) ARG – 23:13:31

 6. Antoine Meo (KTM) FRA – 23:13:36

 7. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 23:17:14

 8. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 23:22:27

 9. Alain Duclos (Sherco TVS) FRA – 23:23:02

 10. Juan Pedrero Garcia (Sherco TVS) ESP – 23:24:15

Επόμενο άρθρο »

Το ηφαίστειο του MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar Ειδική 6

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα