• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar Ειδική 2
Πρώτος ο Toby Price της KTM
Νέα 05/01/2016 - 13:30

Περίπου 800 χιλιόμετρα έκαναν οι διαγωνιζόμενοι τη χτεσινή ημέρα από Villa Carlos Paz σε Termas de Rio Hondo, στην πρώτη ουσιαστικά ημέρα καθώς ο καιρός την Κυριακή οδήγησε σε ακύρωση την πρώτη ειδική.

 

Ο καιρός που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής την πρώτη ημέρα, απασχόλησε τους διαγωνιζομένους και χτες καθώς τα 450χλμ των χρονομετρημένων έγιναν 354χλμ επειδή η κατάσταση στο δρόμο είχε επιδεινωθεί.

 

Παρά ταύτα, ο Toby Price της ΚΤΜ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη ειδική και να τερματίσει μόλις 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ruben Faria της Husqvarna, μια μονομαχία που ενδεχομένως θα την δούμε πολλές φορές ακόμα.

 

Αν και η KTM έχασε δυο μεγάλα ονόματα, τον Marc Coma και τον Cyril Despres που πλέον έχουν αποσυρθεί, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη στο Dakar.

 

Αυτό δείχνει και η τρίτη θέση που πήρε χτες ο Stefan Svitko, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο αν και στη συνέχεια θα «κουβαλήσει» μαζί του ένα λεπτό ποινής.

 

«Ήταν μια δύσκολη ημέρα στην άμμο, αλλά σίγουρα ξεκίνησε καλά για εμάς. Η πλοήγηση ήταν εύκολη και η διαδρομή ήταν καλά χαραγμένη», σχολίασε ο Price.

 

«Πρέπει να κάνεις τον τέλειο αγώνα για δυο εβδομάδες και ουσιαστική μιλάμε για την πρώτη ημέρα, οπότε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο», πρόσθεσε.

 

Ποινή ενός λεπτού δέχτηκε και ο δεύτερος Ruben Faria, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να κερδίσει πολύ χρόνο σε σχέση με τον πρωτοπόρο και να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά.

 

«Σήμερα ξεκίνησα δεύτερος πίσω από τον Joan Barreda, τον οποίο και έφτασα αφού πίεσα λίγο. Μετά είχα καλή ταχύτητα και ρυθμό».

 

«Είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα μου, η οποία δούλεψε πραγματικά καλά. Είμαστε ακόμα στην αρχή του αγώνα, αλλά νιώθω καλά», σχολίασε ο Faria.

 

Τα πράγματα για το HRC δεν ήταν το ίδιο ρόδινα. Ο Paulo Goncalves δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση στη δεύτερη ειδική, ενώ λίγο πιο πίσω του τερμάτισε ο Joan Barreda, ο οποίος κόλλησε στη λάσπη κι έχασε πολύ χρόνο.

 

Στην τρίτη ειδική σήμερα, οι αγωνιζόμενοι του Dakar θα ταξιδέψουν από την Termas de Rio Hondo στο San Salvadore de Jujuy.

 

Από τα 663χλμ της διαδρομής, τα 314χλμ θα είναι μέρος της χρονομετρημένης ειδικής με πολλά βουνά στη διαδρομή και τις συνθήκες αμφιλεγόμενες αν ο καιρός συνεχίσει το ίδιο άσχημος.

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση 2015: Andrea Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Dakar Ειδική 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα