• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απέφυγε τα ρίσκα ο Marquez
Αρκέστηκε στο βάθρο στο Superprestigio
Νέα 15/12/2015 - 10:11

Ο Marc Marquez παραδέχτηκε ότι δεν έχει – ακόμα – τελειοποιήσει την τεχνική του στο χώμα, παρά το ότι ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο του Superprestigio!

 

Παράλληλα, ο άσος του MotoGP αποκάλυψε ότι ήταν πολύ κοντά στο να αγωνιστεί και στο Αμερικάνικο Superprestigio που έγινε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

 

Ο Marquez έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει τη νίκη το Σάββατο που μας πέρασε στο μεγάλο τελικό, ωστόσο έμεινε ένα δέκατο πίσω από τον Αμερικανό αστέρα στο χώμα, Brad Baker.

 

Ωστόσο με την προετοιμασία για τη νέα σεζόν του MotoGP να πλησιάζει, ο αναβάτης της Repsol Honda παραδέχτηκε ότι δεν ρίσκαρε όσο θα ήθελε στην τελική του – ανεπιτυχή – επίθεση επί του Baker.

 

«Έκανα ένα λάθος στην αρχή και ο Brad πήρε το προβάδισμα και έκανε μια διαφορά. Κατάφερα και τη μείωσα, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τον περάσω ειδικά με τις συνθήκες της πίστας», σχολίασε ο Marquez.

 

«Προσπάθησα στην τελευταία στροφή, αλλά φέτος έμαθα μερικά ακόμα πράγματα γι’ αυτούς. Αγωνίζονται όλο το χρόνο σε οβάλ πίστες με Harley Davidson κι εγώ είμαι χαρούμενος που ανέβηκα και πάλι στο βάθρο».

 

«Ήμουν πολύ κοντά στον Brad, αλλά μια πολύ σημαντική παράμετρος, είναι ότι εγώ κάνω μόνο έναν αγώνα τη χρονιά με τέτοιες μοτοσυκλέτες».

 

«Έτσι, αν και προπονήθηκα πολύ, το μόνο που κάνουμε είναι προπόνηση και όχι αγώνες. Είναι διαφορετικό να έχεις δίπλα σου κάποιον με τον οποίο αγωνίζεσαι όλη τη χρονιά. Αυτό κάνουν οι Jared και Brad που τους έβλεπα σε video».

 

«Όταν είμαι πίσω τους είναι δύσκολο να γλιστρήσω αλλά και να πιστέψω ότι θα πάρουν μια σωστή γραμμή. Για να τους περάσεις όμως… οκ, ίσως στην τελευταία στροφή να μπορούσα να τα δώσω όλα, αλλά δεν ήταν η ώρα».

 

«Άλλωστε πρέπει να σκεφτώ και τη νέα σεζόν στο MotoGP, που θα είναι σημαντική. Φυσικά και θα μπορούσα να πάρω το ρίσκο και να περάσω, αλλά νομίζω ότι εκεί είναι που έχουν περισσότερη εμπειρία, διότι παίρνουν διαφορετικές γραμμές».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε το λόγο που δεν πήγε τελικά στο Αμερικανικό Superprestigio που έγινε στο Las Vegas.

 

«Ειλικρινά ήθελα να πάω, το είχα προγραμματίσει και είχα μιλήσει και με την Honda. Το πρόβλημα ήταν ότι αμέσως μετά είχαμε τις δοκιμές στην Jerez».

 

«Γι’ αυτό και η Honda με παρακάλεσε να μην πάω γιατί το τεστ για το MotoGP ήταν πιο σημαντικό. Γι’ αυτό το ακύρωσα».

 

«Θα ήθελα όμως να πάω εκεί και να αγωνιστώ με τους 19 ιντσών τροχούς. Θα ήταν ωραία να πάω εκεί μια μέρα, αλλά για να το διασκεδάσω, όχι να διαγωνιστώ».

Επόμενο άρθρο »

BMW: Η ισχύς εν τη ενώσει!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα πίστα στην Βραζιλία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα